STOLT EIER: - Jeg har alltid syntes at biler er kult, sier Anders Jacobsen. I høst kjøpte han en Austin Mini. Det er samme bil som den Mr. Bean har. Foto: NTB Scanpix / Stella Pictures
STOLT EIER: - Jeg har alltid syntes at biler er kult, sier Anders Jacobsen. I høst kjøpte han en Austin Mini. Det er samme bil som den Mr. Bean har. Foto: NTB Scanpix / Stella PicturesVis mer

Se, Anders Jacobsen tar en Mr. Bean

- Fin avkobling i treningshverdagen.

(Dagbladet): Anders Jacobsen (28) trener for fullt etter korsbåndskaden i mars. Når han ikke er i hoppbakken, mekker han på en 45 år gammel Austin Mini. Det er samme bil som komikeren Mr. Bean har.

- Jeg trente for meg selv i sommer, og hadde god tid. Da kom jeg over bilen på nettet. Det var en gammel dame i Sverige som eide den, forteller Jacobsen.

- Jeg har alltid syntes at biler er kult. Jeg husker det var et treff med Mini-biler i Hønefoss da jeg var åtte-ni år gammel. Slik startet interessen. Men jeg har aldri tatt steget og kjøpt en Mini selv, før i høst. Jeg pusser og mekker på den, sier hopperen og smiler.

Lite rust Den ser strøken ut. Helt konkret snakker vi om en Austin Mini 1000. Modell: 1968.

- Jeg tok den med på kontroll. Den ble godkjent, og jeg fikk skilter. Til å være så gammel, er den i veldig god stand. Det er lite rust, forteller Jacobsen.

Litt mer rust i maskineriet har det vært på hoppfronten. 28-åringen falt og ødela korsbåndet i Planica i mars. Nå kjemper han seg tilbake.

Den opprinnelige planen var at han skulle delta i et Norgescuprenn i Vikersund til helga. Men i stedet blir han med på en minisamling med Anders Bardal og Tom Hilde. Begge står over helgas verdenscuprenn i finske Kuusamo, på grunn av usikker hoppform.

Dermed er Norge i den utrolige situasjonen at tre av de største OL-håpene er hjemme og trener, mens resten av verdenseliten konkurrerer. Det var neppe en slik sesongstart trener Alexander Stöckl så for seg.

40 hopp Jacobsen er optimist på sine vegne.

- Det går bra. Det er mye fysisk trening. Jeg blir både stiv og småsliten. Men det er også planen. Jeg vil slippe meg opp når Hoppuka nærmer seg.

Han har rundt 40 hopp siden han startet opp igjen etter skaden.

- Det føles godt. Men jeg mangler den siste trøkken.

De tre norske hoppessene kommer til å trene på Rena i helga. Planen er at Jacobsen skal delta i sesongens første konkurranse i verdenscupen på Lillehammer fra 6. til 8. desember.

Spisser formen - Jeg skal prøve å komme inn i verdenscupsirkuset. Deretter gjelder det å spisse formen fram mot Hoppuka, OL og VM i skiflyging.

Han bruker neppe Mini-bilen som framkomstmiddel.

- Det er først og fremst en sommerbil, som jeg henter minstemann med. Kall det en «softisbil». Jeg har også en Volkswagen Beach Buggy, i tillegg til en vanlig bil. Det er en fin avkobling i treningshverdagen, påpeker Jacobsen.

 ORIGINALEN:  Austin Mini er for mange mest kjent som bilen Mr. Bean kjører i. Foto: Stella Pictures
ORIGINALEN: Austin Mini er for mange mest kjent som bilen Mr. Bean kjører i. Foto: Stella Pictures Vis mer