Se Asantes drømmetreff

Men Sarpsborg tok alle poengene.

Ernest Asante reduserte med en kjempescoring for Start, men Sarpsborg holdt unna. Gjestene fra Kristiansand presset på i store deler av annen omgang, men Duwayne Kerr i Sarpsborg-målet var meget god.

Dermed endte det med tre viktige poeng for sarpingene etter en tidlig scoring i hver omgang ved henholdsvis Øyvind Hoås og Christian Brink.

- Jeg er fornøyd. Vi har tidligere spilt bedre og tapt. Man kan ikke briljere hver uke. I dag kjempet vi oss til seier, sa Sarpsborg-trener Brian Deane.

Åpnet sterkt Sarpsborg startet kampen best og tok ledelsen etter godt angrepsspill på høyresiden i det niende minutt.

Martin Wiig slo et presist innlegg, og Hoås kunne vise sin styrke i lufta og stange inn 1-0. Start var tamme i hele omgangen, men var nær ved å utligne da Glenn Andersen stusset en corner like utenfor rett før pause.

Sarpsborg hadde flere brukbare sjanser, og Mohamed Elyounoussi var nærmest å øke ledelsen da han alene med keeper ikke fikk lurt ballen forbi Håkon Opdal. 18-åringen kom ikke på scoringslisten, men hadde tre gode sjanser. Han merker at det er blitt tøffere å spille lekent.

- Det er tydelig at motstanderlagene har tilpasset seg måten jeg spiller på. Det er blitt vanskeligere, sa Elyounoussi, som vet godt at han er en ettertraktet spiller.

- Jeg vil vurdere alle tilbud. Det er spennende tider, men jeg vil ta steg for steg i karrieren, la han til.

Asante reduserte Start kom tidlig ut fra garderoben i pausen, men det hjalp lite da hjemmelaget økte ledelsen allerede etter to minutter. Brink fikk stå helt umarkert på en corner og gjorde ingen feil da ballen spratt i beina hans. Sørlendingene tok seg sammen og presset høyt for å komme seg inn i kampen.

TRE POENG: Sarpsborg jubler for 1-0-målet i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Start på Sarpsborg stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
TRE POENG: Sarpsborg jubler for 1-0-målet i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Start på Sarpsborg stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

Bare fem minutter senere fikk Ernest Asante ballen på 25 meter etter en corner. Han ladet kanonen og banket ballen i krysset. En flott scoring som sørget for ny spenning i kampen. Til tross for et vedvarende press, klarte ikke Mons Ivar Mjeldes mannskap å skape noen farligheter før på overtid, og da sto Duwayne Kerr fram med en matchvinnerredning.

- Vi slapp inn to billige mål, spesielt det i omgang. Vi var rett og slett dårlige og slapp dem for lett til inne i vært felt, sa en skuffet Mjelde. I en sedvanlig jevn eliteserie står Sarpsborg med 17 poeng etter 13 kamper.

Neste motstander er Molde på bortebane. Start ligger langt nede på tabellen med sine 13 poeng. Laget møter Aalesund hjemme i neste runde.

(NTB)