Se Barca-reservene sette scoringsrekord i Champions League

Rundspilte BATE Borisov i storseier.

Champions League direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

(Dagbladet): Tall som fire mål, 22 avslutninger, 798 vellykkede pasninger og en suksessprosent på 92, samt 75 prosent i ballinnehav kunne vært hentet ut fra statistikken i en hvilken som helst Barcelona-kamp.

Det var imidlertid bare José Manuel Pinto, Andreu Fontas, Maxwell, Thiago Alcántara og Pedro Rodriguez blant fullverdige medlemmer av førstelagsstallen som nedsablet hviterussiske BATE Borisov.

Pep Guardiola hadde gjort ti endringer fra laget som knuste Levante 5-0 i helgen. Dermed fikk mer ubeskrevne blad som Martín Montoya (20), Marc Bartra (20),  Jonathan Dos Santos (21), Sergi Roberto (19), Rafinha (18) og Isaac Cuenca (20) alle starte kampen i påvente av lørdagens «El Clasico».

I tillegg fikk Martí Riverola (20), Marc Muniesa (19) og Gerard Deulofeu (17) muligheten som innbyttere i annen omgang. Illustrerende for klubbkulturen i Barcelona og på akademiet La Masia, svarte Riverola på spørsmål fra assistenttrener Aureli Altimira om han var klar til å komme inn:

- Jeg har forberedt meg på dette øyeblikket hele livet.  

Da Pedro satte punktum fra straffemerket to minutter før full tid, hadde det reservepregede mannskapet tangert en Champions League-rekord som hadde stått uutfordret i 13 år:

Manchester Uniteds 20 mål på seks gruppespillskamper i 1998/1999-sesongen, hvor de blant annet spilte 3-3 mot nettopp Barcelona både hjemme og borte.

Guardiola, som har videreført og videreforedlet prinsippene Johan Cruyff innførte i sin tid, var svært så tilfreds med hvordan noen av framtidas menn taklet oppgaven på Camp Nou.

- Det er ikke lett å sette sju gutter fra reservelaget på banen og samtidig etterlate et inntrykk av at vi spilte bra. Det er ikke noe som skjer hver dag. Det er rett og slett vakkert at vi alle tok del i dette. Det gjør oss stolte, sier Guardiola, ifølge Barcelonas hjemmesider.

- Det er kvalitetsspillere som jeg håper kan bidra på laget i framtida, legger han til.