Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se beviset håndballforbundet ikke vil bruke

- Skulle tro man levde i 1960, raser klagerne.

(Dagbladet.no): Tidligere i måneden leverte Bodø Håndballklubb en klage etter at motstanderlaget Haugaland sendte åtte spillere (sju utespillere) på banen - uten at dette ble straffet med en tominutter av sekretaritatet.

Nå er protesten avvist av Norges Håndballforbunds (NHK) domskomité, blant annet med følgende begrunnelse:

«Protesten er basert på påstand fra Bodø HK om at Haugaland i ca. 9 sekunder spilte med totalt 8 spillere på banen. Ut fra de foreliggende uttalelser er det ikke dokumentert at noe regelbrudd har funnet sted.»

• Originaldokumentet: Les domskomiteens vurdering

- Skandale

Det hjelper altså ikke klagerne at det foreligger video som helt tydelig beviser at Haugaland har én spiller for mye på banen i kampen som BHK tapte med ett mål (24-25).

Daglig leder i Bodø Håndballklubb, Morten Guldvik, kaller avgjørelsen en skandale og varsler anke til forbundets ankeutvalg.

Også klubbens trener er forbanna, tross at forbundet tidlig signaliserte at videobevisene er verdiløse for deres del - på grunn av frykt for forskjellsbehandling.

image: Se beviset håndballforbundet ikke vil bruke

- Man skulle tro vi levde i 1960. Det er håpløst at man ikke kan bruke video og bilder, når saken er så åpenbar som denne, sier Tobben Evjen til klubbens hjemmesider.

Evjen reagerer også på motlagets rapport om hva som faktisk skjedde.

- Haugaland bør være ærlig og innrømme feil. Det er ingen tvil om at de oppfatter hva som skjer når venstrekanten løper ut fordi Johan Anderson har kommet inn som den åttende spilleren på høyre back, sier han.

- BHKs reaksjon er latterlig

- Fair play bør være ett stikkord. Haugaland burde ha skrevet det samme i sin rapport, som treneren og daglig leder uttalte i media etter kampen, tillegger BHK-treneren.

Haugaland-trener Mika Anders Nurmi mener på sin side at BHKs reaksjon er latterlig.

- Dommerne og sekretariatet er satt til å følge med, og det skal dømmes ut fra hva de ser. BHK hadde sjøl en oppmann som var inne på banen to ganger, uten at det ga tominutter, sier Nurmi til Dagbladet.no.

Ifølge ham kan BHK bare takke seg sjøl for tapet, ettersom de ledet kampen på et tidspunkt etter den omstridte episoden.

Han kjøper heller ikke Bodø-klubbens argument om at de måtte gjennom omkamp etter at de gjorde seg skyldig i et lignende regelbrudd forrige sesong.

- Det skjedde i sluttminuttene og ble direkte avgjørende for kamputfallet. Sånn var det ikke denne gangen, og derfor frykter jeg heller ikke at anken skal gå gjennom. Og gjør den det, skal vi slå BHK med minst fem mål i omkampen, lover Nurmi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media