Se Bjørgen med handikap

- Følte meg hjelpeløs, sier skidronningen.

(Dagbladet.no): OL i Torino ble aldri det mesterskapet Marit Bjørgen hadde håpet på. Hadde hun stilt i Paralympics i stedet hadde medaljefangsten trolig blitt langt hyggeligere.

Tirsdag prøvde skidronningen seg på langrennspigging for første gang under Maritsprinten i Budal, hvor over 500 deltok. Og etter litt startvansker var Bjørgen utilnærmelig også i den for henne ukjente øvelsen.

Hun ble utfordret av Terje Roel, som tidligere har hevdet seg i norgestoppen - og av 16 år gamle Espen Aksnes, som satser for fullt mot Paralympics 2010.

Det endte med klar Bjørgen-seier.

- Jeg følte meg hjelpeløs i starten. Det krever jo en viss balanse og teknikk, og jeg er imponert over dem som sitter i en sånn til vanlig, sier Bjørgen til Dagbladet.no.

- Hvordan hadde du hevdet seg i Paralympics?

- Jeg skulle vel klart å hevde meg der også, sier hun.

Bjørgen fikk også prøvd seg på sit-ski - sittende fastspent med to krykkeski.

- Jeg kjørte bare ned en liten bakke. Hadde det vært brattere hadde jeg fått trøbbel, ler hun.

<B>I TRØBBEL:</B> Sittende fastspent med to krykkeski var Marit Bjørgen for en stakket stund ikke lenger skidronning. - Hadde det vært brattere hadde jeg fått trøbbel, sier hun.
<B>I FIN STIL:</B> Etter litt startvansker gikk alt så mye bedre for Marit Bjørgen. På oppløpet kunne ingen matche hennes overlegne armstyrke.