Se Brann slippe inn mål med vilje mot Lillestrøm

Årets fair play-pris i Tippeligaen kan deles ut allerede.

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm - Brann 3-4.

Lillestrøms rekke uten seier i Tippeligaen er forlenget til 19 etter at de tapte 3-4 hjemme mot Brann i kveld.

De kanarigule har ikke vunnet siden august 2011. Ti av oppgjørene har vært spilt på deres en gang så fryktede hjemmearena.

I kveld lærte vi at LSK taper selv når de får tildelt gratismål av en raus motstander.

- Det var et relativt enkelt valg. Jeg konfererte med Erik (Mjelde) og «Kalven» (Christian Kalvenes), og vi var enige om at det var ingenting annet vi kunne gjøre. Det skulle bare mangle, sier trener Rune Skarsfjord om kaoset som oppsto da Björn Bergmann Sigurdarson fikk lov til å løpe gjennom Brann-forsvaret.

Hat-trick av Bentley Den meget spesielle situasjonen oppsto fire minutter ut i andreomgangen. Stillinga var da 2-3, etter at Sigurdarson hadde scoret to ganger for vertene — og Bentley tre ganger for Brann.

Etter en duell med Zsolt Korscmar ble LSKs Fredrik Gulbrandsen liggende nede. Lillestrøm sparket ballen ut, slik at spissen deres kunne få behandling.

IKKE PÅ LINJE MED LAGKAMERATENE: Piotr Leciejewski gjorde det han kunne for å hindre Björn Bergmann Sigurdarson i å score.Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
IKKE PÅ LINJE MED LAGKAMERATENE: Piotr Leciejewski gjorde det han kunne for å hindre Björn Bergmann Sigurdarson i å score.Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer

Som sedvanen tilsier skulle Branns Erik Mjelde i neste trekk da ha gitt ballen tilbake til LSK.

Fra egen banehalvdel dunket kapteinen til, med langt mer kraft enn han strengt tatt hadde trengt.

Men oppspillet var slett ikke hardere enn at keeper Stefan Logi Magnusson burde hatt full kontroll. I stedet feilberegnet islendingen — som gjorde mye merkelig også ellers i kampen — ballens sprett på det våte gresset.

SCORET LIKEVEL: Islendingen klarte likevel å pirke inn sitt tredje mål i kampen.Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
SCORET LIKEVEL: Islendingen klarte likevel å pirke inn sitt tredje mål i kampen.Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer

Beskjemmet så han kula trille inn i mål.

Sigurdarsons tredje Keepertabben var av gigantiske proporsjoner. Like fullt skjønte Brann at dette ble feil: Det var jo ikke deres intensjon å øke ledelsen. De skulle bare la Lillestrøm få starte med ballen.

Etter opphetede diskusjoner, hvor Brann-veteran Christian Kalvenes og kaptein Mjelde tilsynelatende var de to som sterkest ytret ønske om å la Lillestrøm få score i andre enden umiddelbart etterpå, fikk Bergmann Sigurdarson spasere rett igjennom et stillestående motstanderlag.

Men det var tydelig at ikke alle de røde var enige i fair play-gesten.

Brann-keeperen prøvde å redde For bakerst gjorde keeper Piotr Leciejewski alt han kunne for å avverge. Islandske Sigurdarson holdt imidlertid hodet kaldt, rundet Branns eneste aktive mann, og dunket ballen i nettaket.

HAT TRICK: Chukwuma Akabueze (nr. to f.h.) har slitt i Brann-drakta, men fikk full uttelling med tre scoringer i  første omgang.Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
HAT TRICK: Chukwuma Akabueze (nr. to f.h.) har slitt i Brann-drakta, men fikk full uttelling med tre scoringer i første omgang.Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer

- Jeg aksepterer beslutningen (til lagkameratene mine), men etter min mening var det keepers skyld. Ja, jeg prøvde å redde. Det var rettferdig at han kom én mot én med keeper. Men jeg kunne ikke la ham score i åpent mål. Det var som en hockeystraffe, sier Leciejewski til TV 2 Sporten.

- Vi har mange vinnerskaller på laget, men vi gjorde det riktige ved å velge fair play, sier midtstopper Lars Grorud etter kampen.

LSK-sjef Magnus Haglund var ikke nevneverdig imponert over Brann-keeperens oppførsel.

- Jeg har ingenting å si om det Mjelde gjorde. Han legger bare ned ballen til Stefan som ikke er forberedt og slipper den over seg. Jeg har derimot ingen forståelse for oppførselen til keeper (Leciejewski). Det har ingenting med idrett å gjøre, sier Haglund til TV 2.

Mer drama fikk vi ikke. Brann ble den store vinneren med sin oppførsel — i tillegg til de tre etterlengtede poengene de kan ta med seg vestover etter 4-3-seieren.

Samtidig forlenges Lillestrøms periode uten tippeligatriumf til minst 283 dager. Neste mulighet er borte mot Viking 16. mai.

FULGTE IKKE MED: Stefan Logi Magnusson var uoppmerksom da han lot tilbakespillet fra Erik Mjelde gå over seg.
FULGTE IKKE MED: Stefan Logi Magnusson var uoppmerksom da han lot tilbakespillet fra Erik Mjelde gå over seg. Vis mer