Se Chelsea-eierens nye leketøy

Verdens største yacht har eget rakettforsvar.

MILITÆRT UTSEENDE: Russiske kilder sier til The Guardian at Abramovitsj-yachtens militære framtoning er en ny trend, med det formål å gi et inntrykk av stor makt. Foto: SCANPIX/EPA/MARCUS BRANDT
MILITÆRT UTSEENDE: Russiske kilder sier til The Guardian at Abramovitsj-yachtens militære framtoning er en ny trend, med det formål å gi et inntrykk av stor makt. Foto: SCANPIX/EPA/MARCUS BRANDT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Mens resten av fotballverdenen (kanskje minus Real Madrid) knytter nevene over dårlige økonomiske tider, viser Chelsea-eier Roman Abramovitsj ingen tegn på å stramme inn på økonomien, i det minste ikke sin personlige.

Like før helga seilet nemlig hans strengt bevoktede «Eclipse» ut av havna i Hamburg.

Dette får du for tre milliarderDen 170 meter (knappe 558 fot) lange yachten er trolig verdens største privateide yacht, og fredag satte den i hemmelighet retning mot Roman Abramovitsj' ønskede bestemmelsessted. Russeren skal etter planen overta skipet neste år.

Ifølge Guardian er «Eclipse» også verdens dyreste yacht, med en prislapp på drøye tre milliarder norske kroner. Men til den prisen får du selvfølgelig alt du trenger også.

Ni etasjer rommer et stort svømmebasseng, kino, bibliotek, restaurant, diskotek en privat hage, 20 vannjet-er, og en mini-ubåt. På dekk har Roman skaffet seg ikke mindre enn to helikopterdekk, som kan motta gjester til de 11 gjestekabinene ombord.

Abramovitsj' eget soverom er nok noe større enn gjestenes - det 465 kvadratmeter store «master»-soverommet er i tillegg beskyttet med skuddsikre vinduer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer