Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se Christophers (6) utrolige fotballtalent

- Vanskelig å tro at han er så ung.

(Dagbladet): Christopher Salvesen Svenning (6) fikk mye oppmerksomhet etter at en video av det da fire år gamle fotballtalentet ble publisert på Youtube. Etter at filmeren Håvard Hana la den ut oppnådde den nesten 400 000 visninger.

Nå er «Doffy» tilbake for å vise hva han har lært siden sist.

Stolt pappa Det lille fotballtalentet kalles «Doffy» av både lagkamerater og kjente. Pappa Øyvind Svenning fra Stokkøya i Åfjord kommune var selv en god fotballspiller med fortid i Rosenborg, Sundsvall, Moss og Viking. Svenning la opp for noen år tilbake og er nå bosatt i Sandnes, der han er markedssjef for Actionball.

Han forteller at det var sønnen selv som tok initiativet til å få laget en ny video.

- Christopher spurte om vi kunne lage en ny film siden han hadde så mange nye triks å vise fram. Jeg synes det er kjekt å vise at alle kan utvikle seg ferdighetsmessig i en så ung alder. Av og til er det vanskelig å tro at han er så ung, sier Svenning til Dagbladet.

• Se video øverst i saken.

Startet tidlig - Han har alltid hatt en stor evne til å øve på ting. Når jeg og kona ser på TV i stua, prioriterer han heller å trikse. Fra han lærte å gå sparket han lekene bortover gulvet i stedet for å leke med dem. Som treåring ønsket han seg en taktikktavle til jul.

Svenning forteller at sønnen også har to brødre som deler fotballinteressen.

- Han har et kjempefint miljø rundt seg som han trives godt i. Det gjør det selvfølgelig lettere å bli god.

- Bestemmer alt selv Ifølge faren trener seksåringen 20-30 timer i uka - som oftest både før og etter treninger.

Den tidligere fotballspilleren påpeker at han er veldig bevisst på å ikke presse sønnen.

- Jeg har aldri spurt han om vi skal ta en treningsøkt. Det styrer han helt selv. Det er bare lek og moro, og det er viktig at vi rundt barn i denne alderen er klar over dette.

- Bedre enn sin far Selv startet ikke Svenning å spille fotball før han var sju år. De to første årene spilte han på et jentelag hjemme på Stokkøya.

Han mener sønnen har et mye større potensiale enn det han selv hadde.

- Om man skal nå Tippeligaen er man nødt til å ha den indre drivkraften. Det hjelper ikke at pappen din har det. Jeg ser mange på Christophers alder som kan nå langt. Det gror virkelig godt i fotball-Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media