Se Dagbladets beste bilder fra gullmesterskapet

Her er bildene fra Dagbladets fotografer i VM i Falun.

(Dagbladet): Her har vi plukket de beste bildene fra Dagbladets tre fotografer i Falun. Tilsammen har de mer enn 70 års erfraring med sport.

Hans Arne Vedlog (52): - Sport er en visuell skattekiste! Ingen steder finner du så mange sterke følelser på en gang. Vill jubel og skuffelse, du kan fange hele spekteret i ett bilde.

Thomas Rasmus Skaug (30): - Jeg er så energisk! Derfor elsker jeg at det skjer noe hele tida. Noen ganger blir jeg faktisk litt for engasjert: Når Northug gikk i mål på sprinten, påpekte en kollega at jeg skreik for høyt.

Bjørn Langsem (52): -Jeg starta som pressefotograf i 1984. Gode forberedelser er viktig, men det morsomme med sport er at det skjer så mye uventa.

Bjørn er i skauen og leter etter Petter Northug jr, når jeg ringer:

- Jeg fryser mye mindre nå enn før, uten gode klær kommer jeg ingen vei.

For å bli en god sportsfotograf må du ha en rekke egenskaper. Interesse for sport og engasjement er naturligvis grunnleggende. Deretter må du ha evnen til å forutse hvor interessante situasjoner kan oppstå. Som en jeger må du være skjerpa og rolig inntil noe skjer; da skal det reageres superraskt.

Du må være skikkelig på hugget; fokusert, uten å miste oversikt. Det er en hårfin balansegang mellom kaos og kontroll. I tillegg må du ha tonnevis med tålmodighet og utrolig varme klær. En sportsfotograf må tåle frost og regn, det er ikke lett når man samtidig må holde seg i ro. Til slutt må vi legge til x-faktoren: flaks. Uten flaks kommer du ingen vei, men når det er sagt har alle gode fotografer litt flaks!