HJEMME: Steven Gerrard, Wayne Rooney og de andre engelske stjernene landet i London i dag. Foto: AP
HJEMME: Steven Gerrard, Wayne Rooney og de andre engelske stjernene landet i London i dag. Foto: APVis mer

Se de trøtte trynene

Trøtte engelske typer hjemme til slakt og oppvask.

||| (Dagbladet): - Jeg mener vi bør ha en vinterpause for å gi spillerne hvile, men det er ikke opp til meg, sa Fabio Capello på gårsdagens pressekonferanse i Sør-Afrika.

Også tidligere England-trener Sven-Göran Eriksson satte krav om vinterpause og fem ukers spillefri før mesterskap som krav før han ble ansatt.

England har hatt to utenlandske landslagssjefer og begge har altså sagt det samme, men ingen av dem er blitt hørt.

Hjemme I VM så man tydelig hvordan sprudlende toppspillere om Wayne Rooney, Frank Lampard og Steven Gerrard ikke hadde verken ork eller kraft til å prege kamper. Det fører igjen til en diskusjon om England skal gjøre som Tyskland - å ha en måneds vinterpause i desember og januar.

Det kan for eksempel gjøres ved å spille til «Boxing Day», 2. juledag, og så gi spillerne hvile slik at de er friskere når sommerens mesterskap spilles.

I dag var de utskjelte engelske spillerne tilbake i gamlelandet - ingen av dem spiller utenlands - trøtte og dradde i ansiktet etter en lang flytur hjem. Tilbake til slakt i engelske aviser og en etterlengtet ferie, flere av spillerne har spilt over 50 kamper siden forrige gang de kunne slappe av.

Mens det franske landslaget måtte fly økonomiklasse tilbake til Frankrike etter å ha gått ut i gruppespillet, fløy de engelske spillerne et chartret fly.

- Vet hva som må gjøres Fabio Capello fikk i går beskjed av det engelske fotballforbundet (FA) at de trenger to uker på å bestemme seg for framtida hans. Italieneren har to år igjen av kontrakten, og en eventuell avskjed vil bli svinedyr for FA.

Capello har anstendige 6 millioner pund i årslønn for å ha ledet England til 4-1-slakt mot Tyskland i åttedelsfinalen.

- Jeg snakket med FA og tema var hvilke spillere som er aktuelle for neste kvalifisering (EM). Jeg vet hva jeg skal gjøre og jeg ønsker å fortsette i jobben, sier en presset Capello.