Se de vanvittige sluttminuttene fra da 49ers slo ut Saints

Alle helgas NFL-høydepunkter finner du her!

(Dagbladet): Semifinalene i NFL-sluttspillet ble klare i helga, etter høydramatiske kvartfinaler både lørdag og søndag.

Baltimore Ravens møter New England Patriots i den såkalte AFC-championshipfinalen, noe de sikret seg med sterkt forsvarsspill mot Houston Texans i går.

- Jeg sier alltid at det finnes en gal måte å gjøre ting på, en riktig måte å gjøre ting på, og så har du Ravens' måte å gjøre ting på, sa linebacker Terrell Suggs etter kampen, ifølge nfl.com.

- Det var ikke pent, men vi er egentlig ikke et særlig pent lag. Vi fikk seieren, og er klare for AFC-finalen, fastslo Suggs.

Rekorder
Der møter de altså Tom Brady og Patriots, som satte en endelig stopper for Tim Tebow og Denver Broncos drømmesesong natt til søndag norsk tid.

Brady traff med sine åtte første pasninger, blant dem touchdownpasninger til Wes Welker og Rob Gronkowski, og dermed ledet Patriots 14-0 tidlig.

Gronkowski gjorde forøvrig som Brady, og tangerte NFL-rekord ved å ta imot tre touchdownpasninger i en sluttspillkamp.

- Det kommer til å bli en stor utfordring for oss. Vi har spilt flere ganger mot Patriots, og de kampene blir alltid noen klassikere, sier Ravens-veteranen Ray Lewis.

Rørt Davis
I NFC-championshipfinalen møtes New York Giants og San Francisco 49ers.

Sistnevnte seiret etter en forrykende avslutning mot New Orleans Saints, der lagene byttet på å lede hele fire ganger i sluttminuttene.

Quarterback Alex Smiths pasning på 47 yards fikk laget innen rekkevidde for et field goal som ville tvunget fram forlengning, men Vernon Davis fanget enda en Smith-pasning ni sekunder før slutt, og dermed var det over.

- Jeg måtte ta ansvar og hjelpe laget videre. Sjansen kom, og jeg grep den, sa Davis etterpå, rørt over å ha sørget for avansement.

49ers møter altså Giants, som slo ut tittelforsvarer Green Bay Packers i natt.

Giants vant 37-20 på bortebane i Wisconsin og Eli Manning kastet tre touchdownpasninger for NY-laget.

- Vi visste at vi måtte spille en av våre beste kamper for å vinne her, og det synes jeg vi gjorde, sa Giants-spilleren Justin Tuck etter kampen.

AFC-finalen spilles søndag kl. 21 norsk tid, NFC-finalen kl. 00.30.