Se, Dedé er i Ålesund!

Farsen rundt AaFK-spissen er over.

(Dagbladet.no): Litt over kl. 18 i ettermiddag skjedde det alle med hjertet i Aalesund har ventet på siden januar. Da landet AaFKs brasilianske spiss Dedé Anderson omsider på Vigra - nesten tre måneder etter skjema.

Et stort presseoppbud, representanter fra AaFK og noen supportere fra «Stormen» hadde møtt opp, og Dedé smilte og holdt tommelen opp da han entret ankomsthallen.

- Det var kjekt å få ham tilbake. Jeg tror denne farsen skal være over nå, sier formann i AaFK, Torill Standal.

- Måtte du klype deg i armen da han gikk ut av flyet?

- He-he. Det var veldig OK å se ham i hvert fall, sier hun.

Skal snakke ut

For farsen har vært tilsynelatende endeløs rundt spissen som er beskrevet som en nøkkelspiller om AaFK skal beholde plassen i Tippeligaen. Sykdom i den nærmeste familien har ifølge Dedé vært grunnen til at han ikke har vist seg i Ålesund.

Klubben suspenderte nylig lønna til brasilianeren - men Standal vil ikke si sikkert om Dedé skal få lønn som normalt igjen nå som han er tilbake.

TOMMELEN OPP: Dedé var var i godt humør da han litt etter kl. 18 landet på Vigra, flere måneder etter at han egentlig skulle vært i Ålesund. Fridgeir Walderhaug/Dagbladet.no
TOMMELEN OPP: Dedé var var i godt humør da han litt etter kl. 18 landet på Vigra, flere måneder etter at han egentlig skulle vært i Ålesund. Fridgeir Walderhaug/Dagbladet.no Vis mer

- Nå skal vi sette oss ned rett over påska, og få høre hans historie. Så får vi se hva som blir gjort med tanke på lønna, sier hun til Dagbladet.no.

Ut på joggetur

Investor, tolk og venn av den bortkomne spissen, Leif Haagensen, er mannen som dro til Brasil for å hente Dedé.

Han forsikrer at brasilianeren, som scoret 14 mål for Aalesund i 1. divisjon i fjor, er i god form.

- Formen hans er kjempebra. Han skal avgårde på trening nå. Vi to skal ut og løpe, sier Haagensen - som forhåpenligvis er i brukbar fysisk form selv.

Han ankom Brasil lørdag for halvannen uke siden, og har brukt dagene på å ordne de nødvendige reisedokumentene for Dedé, kona og barna.

- Det var jo ikke bare å låse huset og stikke. Nå på mandag skulle vi endelig reise, men da hadde han glemt passet. Men det gikk greit, for vi fikk fly dagen etter. Vi reiste i 23.30-tida norsk tid i går, sier Haagensen til Dagbladet.no.

- Hva betyr det for AaFK at Dedé er tilbake?

- Det betyr vel fort 12 mål ekstra det! Da han hørte om tabelltipsene som hadde Aalesund på nedrykksplass, fikk han seg en god latter. Han kunne ikke forstå det, sier Haagensen.

<B>I FORM?</B>: Det påstår i hvert fall venn og investor Leif Haagensen. Her fra en kamp mot Strømsgodset i fjor.
<B>SKAL SNAKKE UT:</B> AaFK-formann Torill Standal kan ikke love at Dedé vil få utbetalt lønn som normalt nå som spissen er tilbake på norsk jord.