Se der danser «gamlemor»

HAMBURG (Dagbladet): Norgeø- Sør-Korea 27-21. Se der danser «gamlemor» Trine Haltvik igjen. Men etter gårsdagens utklassing var ingen mer avslappa enn Trine. Og nå føler hun seg helt trygg på at Norge slår Tyskland i semifinalen. - Vi er bedre trent enn dem og tar dem etter pause.

Landslagveteran Trine Haltvik (32) var i går tilbake med den gnistrende vinnervilje hun har sjarmert norske håndballelskere med siden debuten i 1984.

Hun kastet seg brutalt inn i det koreanske forsvaret. Med fare for liv og lemmer. Vill i blikket. Men det ga hun blanke i.

- Jeg bestemte meg for å tenke minst mulig. Bare gjøre det, sier Trine.

Hun hamret inn fire straffekast og fire spillemål. I løpet av de sju første minuttene av andre omgang økte hun den norske ledelsen fra 14-13 til 18-13 med fire strake scoringer. Akkurat da kunne ikke noe i verden ha stoppet kruttbunten fra Trøndelag:

- Deilig det, sier hun suverent.

Slår vertene

Sør-Korea ble ingen hard nøtt for det norske laget i går. Langt verre blir det å møte vertene Tyskland i morgen. Men det er ikke Trine Haltvik så sikker på. Hun bare gleder seg.

- Semifinalen blir artig den, sier hun.

- Hvorfor?

- Jeg tror vi er bedre trent enn de tyske jentene. Vi tar dem i andre omgang. Nå skal vi til finalen, sier Trine.

Gamblet og vant

Ingen blant de norske landslagsjentene er bedre trent enn «Gamlemor» sjøl. Hun er så trygg på sin egen styrke at hun kjørte gjennom et blodkjør like før VM _ for å holde tilbake formen til kampene som virkelig gjelder. Som den i går.

- Det er ingen vits å spille bra mot lag fra Langtvekkistan og dårlig i en finale, sier hun.

Tidligere i VM innrømmet hun at treningsplanen innebar en viss risiko. Men i går viste hun at gamblingen med VM-formen har gitt toppgevinst.

Lykke for Breivik

At Trine alltid har vært en spiller for de største anledningne, er noe landslagssjef Marit Breivik har vist siden Haltvik slo gjennom på landslaget i 1986.

- Jeg føler meg trygg på at Trine kommer for fullt, har Breivik gjentatt for en horde skeptikere i halvannen uke.

Derfor var hun strålende glad for at Haltvik nå fremstår som den matchvinner de fleste norske håndballeksperter spådde hun skulle bli før VM.

Trine Haltvik:

- Det har løsnet for meg nå.

<B>TRINE HALTVIK</B>: - Det har løsnet for meg nå.
Trine Haltvik