FORSTERKER REKORDEN SIN: 88 er tallet etter at Lionel Messi scoret to ganger i cupmøtet med Cordoba i kveld. Foto: SCANPIX/AFP / CRISTINA QUICLER
FORSTERKER REKORDEN SIN: 88 er tallet etter at Lionel Messi scoret to ganger i cupmøtet med Cordoba i kveld. Foto: SCANPIX/AFP / CRISTINA QUICLERVis mer

Se der ja, 86 Messi-mål er blitt til 88

Fortsatte herjingen for Barcelona.

(Dagbladet): Cordoba - Barcelona 0-2.

Zambias fotballforbund har sådd tvil om Lionel Messis målrekord denne uka, de hevder at den avdøde storspilleren Godfrey Chitalu scoret hele 107 ganger i løpet av et år, mot Messis registrerte 86 i 2012.

Fortsetter den lille argentineren som nå, spørs det om selv det er noe å diskutere over nyttårsmiddagen.

For Messi scoret to ganger til i cupmøtet med Cordoba på bortebane i kveld, og økte det totale målantallet til utrolige 88 totalt, hans fjortende og femtende på de siste ni kampene for blaugrana.

Bare å beundre
- Messi fortsetter å gjøre det han kan, det er bare å beundre det. Selv om han har knust en rekord, fortsetter han med samme motivasjon, sier Gerard Piqué etter kampen.

Katalanerne har dermed et mer enn godt utgangspunkt før returmøtet i åttedelsfinalen i Copa del Rey, som spilles på Camp Nou 10. januar.

- Det var ikke lett, spesielt i de første minuttene i en veldig god atmosfære. Men etter at vi fikk sjansene våre var vi solide i forsvar, sier Piqué.

To kamper igjen
Det skal for ordens skyld godt gjøres å nå 107 scoringer for Leo Messi, selv i hans nåværende form, ettersom Barcelona bare har to kamper igjen å spille før det står 2013 øverst på kalenderforsida.

Atletico Madrid og Valladolid er motstandere.

Med 88 mål og 23 målgivende pasninger for klubb og land må argentineren likevel sies å ha levert.

Fra 1972 til denne uka hadde tyske Gerd Müller rekorden for flest mål i løpet av et kalenderår, etter at han satte inn 85 scoringer for Bayern München og Vest-Tyskland i løpet av året.

Det zambiske fotballforbundet mener legenden Godfrey Chitalu scoret hele 107 ganger for klubb og land i nettopp 1972, og Fifa har lovet å undersøke saken nærmere.