Se det feige bakholdsangrepet

Baseball-spilleren er blitt utestengt ut sesongen etter å ha meiet ned motspiller.

(Dagbladet): Videoen du kan se over har gått som en farsott på nettet i hele påskeuka, og er blitt sett av over 1 million seere. Den viser hvordan en krangel eskalerte til et brutalt bakholdsangrep under en baseballkamp i den amerikanske collegeserien.

Hendelsen skjedde i en kamp mellom Scottsdale Fighting Artichokes og Yavapai College Roughriders 29. mars. Det hele begynner uskyldig nok, med at en Scottsdale-spiller slår lett på ballen og begynner å løpe.

Legges i bakken Utenfor kameraet bryter det imidlertid ut en kraftig krangel mellom de to lagene, og basketakene ved benken tvinger dommeren til å løpe ut for å prøve å roe ned sillere og trenere.

Men det var ikke i basketaket på benken bakholdsangrepet som har fått nettbrukere til å rase skjedde. Ute på banen står Scottsdale-spilleren Jake Bamrick og følger med på det som skjer, uvitende om at en motspiller kommer løpende mot ham i full fart.

Yavapai-spilleren Austin O'Such løper inn i Bamrick i full fart, og legger ham i bakken på brutalt vis. Kraften var så stor at Bamricks hjelm fløy av og spilleren ble liggende i smerter mens laglederne flokket til.

Utvist fra skolen Hendelsen, og kanskje ikke minst oppmerksomheten den har fått etter at videoen gikk nettet rundt, har tvunget Yavapai College til å rykke ut med en fordømmelse på sine nettsider.

- Yavapai College og idrettslinja aspirerer til idealene om god sportsånd og fair play. Vi støtter på ingen måte opførselen som vises i videoen, skriver skolen.

- Spilleren som var involvert er blitt utvist fra skolen umiddelbart og vil bli utvist fra laget ut sesongen, legger de til.

Begge lag har fått straff fra forbundet etter hendelsen.