Se det klønete fallet som ødela Sveriges gullsjanser

Tidlig på etappen.

(Dagbladet): Det så lenge ut til å bli en tett duell mellom Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maria Rydqvist på den tredje etappen, men på vei ut av stadion gikk det galt for den svenske jenta.

FALT: Maria Rydqvist falt på den tredje etappen. Skjermdump med tillatelse av NRK
FALT: Maria Rydqvist falt på den tredje etappen. Skjermdump med tillatelse av NRK Vis mer

I svingen kunne det se ut som om hun gikk på en klassisk innerski, og fikk nærkontakt med den svenske snøen.

Charlotte Kalla hadde gått en fantometappe mot Therese Johaug, og sendte ut lagvenninen helt i ryggen på Jacobsen, men etter fallet ser det ut til å bli vanskelig for svenskene.

Heidi Weng hadde åpningsetappen for det norske laget, og allerede etter 2,5 kilometer ble det klart at den norske jenta aktet å reise kjerringa etter laber innsats i de to individuelle rennene.

Svenske Sofia Bleckur måtte se seg slått med over 12 sekunder på den første etappen, men raskest av alle var finske Aino-Kaisa Saarinen som sendte ut Kerttu Niskanen et lite sekund foran Johaug. Uten at Johaug brydde seg nevneverdig om det.

Den første sløyfa holdt de to følge mens Kalla sakte men sikkert tok sekunder. Inne ved runding sa 26-åringen fra Dalsbygda takk for følget til den finske jenta, men Kalla ga seg ikke og ved veksling var det bare 1,6 sekunder som skilte storfavorittene.

Men etter fallet endte det med å bli en sjarmøretappe for de norske jentene som dermed fikk revansje for den bitre OL-stafetten for ett år siden.