IMPONERTE STORT: Kristoffer  Brun og Are Strandli tok seg lett videre søndag. I dag står det om en plass i OL-finalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IMPONERTE STORT: Kristoffer Brun og Are Strandli tok seg lett videre søndag. I dag står det om en plass i OL-finalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Se, disse norske gutta ror for OL-gull

Brun og Strandli i semifinale. Direkte i OL-studio kl. 12.

• OL-studio kl. 12: Brun og Strandli i lettvekt dobbelsculler-semifinale

(Dagbladet): London-OL er blitt mesterskapet for overraskende norske medaljer.

I går tok fekteren Bartosz Piasecki OL-sølv helt ut av det blå, og lørdag fikk Alexander Kristoff en sykkel-bronse få så komme.

For nordmenn flest er det trolig også en bombe dersom roerne Kristoffer Brun (24) og Are Strandli (23) stikker av med edelt metall i London.

Ikke nevnt På Dagbladets oversikt over norske medaljehåp er gutta i lettvekt dobbeltsculler ikke engang nevnt - akkurat som Piasecki og Kristoff

I dag skal Brun og Strandli bevise at de er medaljehåp, ved å ta seg videre til OL-finalen lørdag formiddag på en overbevisende måte.

Duoen imponerte stort i kvalifiseringen - og dobbelvinner Olaf Tufte er blant dem som tror gutta kan fikse en finaleplass i dag.

Selv går Brun og Strandli enda lenger, de ror slett ikke for en plass bare blant de beste. De vil vinne hele greia og ta OL-gull.

-Vi ror for gull, sa Strandli søndag til Aftenposten og fikk støtte fra forbundets generalsekretær Kjell Emble.

- Nå er medalje mulig.

Sterkere tro Brun har tidligere uttalt at båten er en av 12 som kan ta steget opp på pallen, og etter innledningsheatet var troen enda sterkere.

— Ja, jeg vil jo si det. Den er i hvert fall ikke blitt mindre. Vi er fornøyd, men vi må få plass de tekniske tingene hvis vi skal være med helt i toppen, sier Brun til NTB.

Duoens mentale trener er Cathrine Wilhelmsen, hun liker at gutta er offensive.

- For andre kan dette kanskje virke som en litte brautende uttalelse, men de som kjenner Are og Kristoffer vet at de er to veldig ydmyke gutter. Uttalelsen forteller egentlig alt om den tryggheten og selvtilliten de har om dagen. De er virkelig i siget og er helt klart kapable til å ta gullet, sier Wilhelmsen til Stavanger Aftenblad.

TRODDE UNDER PRESSEMØTE: Brun (t.v) og Are Strandli satt seg ved et roapparat da fotografene kom innom basen i Windsor før OL-start. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TRODDE UNDER PRESSEMØTE: Brun (t.v) og Are Strandli satt seg ved et roapparat da fotografene kom innom basen i Windsor før OL-start. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer