Se drømmemålet som sendte Norge mot futsal-VM

- Jeg tenkte på Zidane da jeg skjøt. Se video!

(Dagbladet): Det norske futsallandslaget klarte 3-3 mot Belgia og gikk dermed videre fra hovedrunden i VM-kvalifiseringen som gruppetoer.

Dermed skal Norge spille en dobbeltkamp til våren, og med seier der er de i et historisk VM. I første forsøk.

- Tenkte på Zidane Norge lå under 2-3 med fire minutter igjen å spille. Da fikk Abdurahim «Ibba» Laajaab drømmetreff fra langt hold.

- En retur svevde i lufta rett mot meg, og jeg lurte på om jeg skulle dempe ballen. Jeg ombestemte meg og klinket til. Rett før jeg skjøt tenkte jeg faktisk på Zidanes mål i Champions League-finalen for et par år siden, sier Ibba til Dagbladet.

Situasjonen han sikter til er Zinedine Zidanes 2-1-scoring i Champions League-finalen 15. mai 2002. Da vant Real Madrid mot Bayer Leverkusen etter et fantastisk volleyskudd fra distanse.

MÅLET NESTEN ALLE HUSKER:: Real Madrids Zinedine Zidane scorer i Champions League-finalen mot Leverkusen 15. mai 2002. Foto:
EPA PHOTO - GERRY PENNY
MÅLET NESTEN ALLE HUSKER:: Real Madrids Zinedine Zidane scorer i Champions League-finalen mot Leverkusen 15. mai 2002. Foto: EPA PHOTO - GERRY PENNY Vis mer

- Målet og dette resultatet er noe av det sykeste jeg har opplevd. Dette betyr så mye for alle som liker futsal. Jeg er veldig stolt av prestasjonen til hele laget, sier Ibba, som spiller på KFUM i den norske eliteserien.

Norge måtte ha ett poeng mot Belgia for å være sikre på avansement fra pulja, som Spania vant klart. Og det startet godt for Norge i søndagens kamp i Sarajevo.

Møter et av verdens beste Etter 16 minutter sendte kaptein Erlend Skaga Norge i føringen. To minutter senere utlignet Sebastiano Canaris for Belgia, men det tok Stian Sortevik bare 16 sekunder å sørge for at Norge igjen var i ledelsen med 2-1.

I annen omgang scoret Belgia først i det 26. minutt. Amar Zouggaghi gjorde 3-2 fire minutter senere. På det tidspunktet var det Belgia som lå an til avansement.

Rett før slutt var det Abdurahim Lajaab som sendte Norge nærmere et historisk VM.

- Det er en fantastisk lagprestasjon. Nå gleder vi oss til å få besøk av et av verdens beste landslag, sier landslagssjef Esten O. Sæther, som også er kommentator i Dagbladet.

Med fire poeng var Norge nest best i en gruppe som var jevn med unntak av at Spania, som er rangert som verdens beste lag, fikk herje fritt. Norge tapte 0-8 for spanjolene i åpningskampen. Deretter ble det 2-1-seier over vertslaget Bosnia-Hercegovina før 3-3-kampen mot Belgia.

Europa har sju plasser i futsal-VM som spilles i Thailand i november neste år. 14 lag er videre til siste kvalifiseringsrunde som avgjøres med sju dobbeltkamper i mars og april. Trekningen av disse oppgjørene blir foretatt i februar.