BEST AV DE BESTE: Cristiano Ronaldo og Leo Messi er to av tre kandidater til årets gullball. I morgen kveld kan en bli vinneren i 216. offisielle El Clasico-oppgjøret. Foto: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU
BEST AV DE BESTE: Cristiano Ronaldo og Leo Messi er to av tre kandidater til årets gullball. I morgen kveld kan en bli vinneren i 216. offisielle El Clasico-oppgjøret. Foto: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOUVis mer

Se El Clasico direkte på Dagbladet.no

Fotballfest med begrenset antall billetter.

• El Clasico-studio: Sendingen starter kl. 21 lørdag kveld

(Dagbladet): Flere hundre millioner mennesker ser El Clasico - de berømte møtene mellom Real Madrid og Barcelona i La Liga.

Lørdag kveld kan du bli en av dem. I samarbeid med Canal+ presenterer Dagbladet gigantmatchen fra Santiago Bernabeu i et nyopprettet El Clasico-studio.

- Dette er en av verdens aller største fotballkamper, og det gleder oss at vi kan tilby levende bilder fra El Clasico til Dagbladets lesere på nett, sier sportssjef i Dagbladet, Jens Olav Kløvrud.

Avspark er kl. 22, men allerede kl. 21 bygges spenningen opp av programleder og eksperter hos Canal+. Prisen? 99 kroner.

Løfte til leserne Vær obs på at det tilbys et begrenset antall plasser til nett-tv-sendingen, for å sikre at opplevelsen blir plettfri for alle som sikrer seg tilgang til kampen. Derfor kan det lønne seg å være tidlig ute på plass i El Clasico-studio.

JUBLER IGJEN? Pep Guardiola gikk seirende ut både i Champions League og i La Liga mot erkerivalene fra Madrid. Foto: AFP/JAVIER SORIANO
JUBLER IGJEN? Pep Guardiola gikk seirende ut både i Champions League og i La Liga mot erkerivalene fra Madrid. Foto: AFP/JAVIER SORIANO Vis mer

Kanalsjef Erlend Wathne i C More er ansvarlig for C Sports, websatsingen i Canal+. Han har tidligere snakket om at Northug må spille for Arsenal dersom sendingen ryker.

Likevel skjedde det forrige tirsdag, da folk fortsatt husket at sendingen fra Danmark-Norge gikk i svart i september.

Wathne påpeker at ligacupesendingen onsdag gikk perfekt, og mener alt tilsier at også El Clasico-sendingen blir plettfri.

- Med resultatet i Basel friskt i minne er ikke dette uken for å dele ut garantier, men jeg lover Dagbladets lesere at forutsetningene er de aller, aller beste.

Trygg på sendingen Dagblad-sportssjef Kløvrud sier han ikke ville tilbudt leserne El Clasico dersom han var usikker på Canal+' evne til å levere.

- Vi føler oss trygge på at sendingen denne gangen holder seg oppe fra start til slutt. Når tilgangen begrenses er de som kjøper billett sikret at de får varen de betaler for, sier sportssjefen.

C Sports har i tillegg justert opp serverkapasiteten slik at den tar unna enorme mengder trafikk, langt mer enn pessimistene frykter. Samtidig tror kanalsjef Wathne at det ikke blir et rush rett før kampstart.

VANT CUPEN: Ronaldo og Real måtte nøye seg med Copa del Rey-seier forrige sesong, men det var Barca som ble slått i finalen. Foto: AFP/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
VANT CUPEN: Ronaldo og Real måtte nøye seg med Copa del Rey-seier forrige sesong, men det var Barca som ble slått i finalen. Foto: AFP/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer

- Vi overvåket trafikkmønsteret fra sekund til sekund, og stopper salg av kampbilletter før varsellampene begynner å lyse. Vi ønsker å sikre alle en fullgod opplevelse, sier C Sports-sjefen.

- Forstår du at lesere fortsatt kan være skeptiske?

- Absolutt, og fotball skaper mye engasjement. Det er rett og rimelig når leserne er skuffet to ganger. Vi håper at det er rom for at vi får en tredje sjanse, til å revansjere oss.

- Og det gikk smertefritt sist?

- Manchester United og Crystal Palace leverte bra med like mange seere som kvelden før, da hadde vi allerede tatt grep.

LOVER: Kanalsjef Erlend Wathne sier at serverkapasiteten skal tåle det aller meste i morgen kveld. Foto: Canal+
LOVER: Kanalsjef Erlend Wathne sier at serverkapasiteten skal tåle det aller meste i morgen kveld. Foto: Canal+ Vis mer

- Hva sier du til folk som synes prisen er stiv?

- Da synes jeg man skal sammenlikne hva man får for 99 kroner. Hvis du skal handle inn tapas, spansk rødvin - og flamencokurs - da blir det dyrt. Kronene til kampen synes jeg en fotballfan bør koste på seg.

- Fotballkvaliteten trenger dere ikke å garantere for?

- Nei, det er flere enn meg som påstår at dette sammen med Super Bowl er noe av det største av idrettsbegivenheter i verden, ved siden av Fotball-VM og -EM. Det skjer alltid noe i El Clasico-kampene, om det er et hattrick fra Messi eller Ronaldo, eller et kort som trekkes opp av lomma. Det er alltid noe å diskutere dagen derpå.

• Begrenset antall plasser: 99 kroner for El Clasico-sendingen

BRÅK: Jose Mourinho stakk en finger i øyet på Barca-assistenten forrige gang lagene møttes, i supercupen i august. Foto: EPA/ALBERT OLIVE
BRÅK: Jose Mourinho stakk en finger i øyet på Barca-assistenten forrige gang lagene møttes, i supercupen i august. Foto: EPA/ALBERT OLIVE Vis mer