Se EM-byenes skrytevideoer

Hvem fortjener å arrangere kamper?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klokka 17 i ettermiddag presenterer Norges Fotballforbund hvilke norske byer som vil inngå i et eventuelt  fotball-EM i 2016 i Norge og Sverige.

Oslo er allerede med som vertsby. Hvem følger med hovedstaden av Lillestrøm, Stavanger, Bergen, Trondheim og Bodø?

Her kan du se kandidatenes skrytevideoer og stemme på din favoritt.

Dagbladet følger pressekonferansen fra Ullevaal stadion direkte, og i mellomtiden gir vi dere svar på noe av det dere måtte lure på hva en norsk-svensk EM-søknad innebærer.

Hva er det som avgjøres i dag?I dag skal Norges Fotballforbund (NFF) offentliggjøre hvilke norske byer som skal inngå i en norsk-svensk søknad om EM-sluttspill i 2016. En delt løsning med våre naboer i øst betyr at fire av ni arenaer skal ligge i Norge, mens det vil være fem i Sverige.

Hvilke norske byer søker EM?Det er allerede bestemt at Oslo vil være vertsby om Norge og Sverige skulle få arrangementet. De øvrige søkerne er Bergen, Lillestrøm, Stavanger, Bodø og Trondheim. Dermed skal fem søkerbyer bli til tre etter dagens offentliggjøring. I Sveriges tilfelle er Stockholm, Göteborg og Malmö tre åpenbare alternativer, mens det diskuteres en arena nummer to i Stockholm og én i Helsingborg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer