Se EM-kvalikens mest komiske corner

Slik kan et hjørnespark ende med dropp.

IKKE HELT KONTROLL PÅ BEINA: Steven Davis treffer cornerflagget i stedet for ballen, i en komisk episode i kvalikkampen mot Italia. Foto: RAI
IKKE HELT KONTROLL PÅ BEINA: Steven Davis treffer cornerflagget i stedet for ballen, i en komisk episode i kvalikkampen mot Italia. Foto: RAIVis mer

|||(Dagbladet): Spillere har sparket ned cornerflagget i sinne. Andre har løftet det opp og feiret en scoring med flagget i henda.

Men sjelden har cornerflagget vært gjenstand for en så komisk hendelse som på fredag, da Nord-Irland møtte Italia i EM-kvaliken.

I en målløs forestilling er det derfor fristende å plukke ut episoden åtte minutter før slutt som kampens store høydepunkt - som du kan se hos Rai Sport (én time og 38 minutter ut i videoen, som du finner under bildet ved å klikke på «Irlanda del Nord - Italia 0-0»).

Sparket løs cornerflagget Begge lag jager scoring, og da kanskje spesielt nordirene - som øyner en real skalp. Etter 82 minutters spill får hjemmelaget hjørnespark.

Steven Davis legger ballen ned i det kakestykkeformede området. Han holder en hånd på ballen, bøyer seg opp og skal slå en kort corner. Så går alt galt. Han sparker borti cornerflagget, sleiver innom ballen og treffer også seg selv i leggen.

Cornerflagget spretter opp av hullet og ballen triller noen meter videre. Davis senker hodet og har vel kanskje mest lyst til å grave seg ned. Det ser tross alt dummere ut enn et feilkast.

Ballen stopper opp ved dødlinja - og er fortsatt i spill. De 21 andre spillerne er derimot så slått ut at ingen stormer mot den. Så våkner de til live, men dommeren bestemmer seg for å blåse og iverksetter en dropp for å få i gang spillet igjen.

- Dette er internasjonal fotball, skriver The Guardian sarkastisk.

- Dette må være noe for julebordene. Jeg tror det er best jeg sier minst mulig om corneren, sier et lattermild Davis til Sky Sports.

Burde scoret Davis har garantert blitt mobbet for dette av lagkameratene de siste dagene. Selv var han etter kampen mer opptatt av målsjansen han misbrukte, bare sju minutter etter cornerfadesen. Da kunne han ifølge AFP gått fra «zero til hero».

Rangers-midtbanemannen spilte vegg med Niall McGinn ute på høyrekanten, men avslutningen endte bare med et nytt hjørnespark.

Og denne gangen klarte Davis å unngå å sparke i cornerflagget.

- Jeg fikk en god sjanse mot slutten, men jeg ble dratt litt i drakta så jeg fikk ikke skutt så godt som jeg ønsket, sier han.

Italia topper gruppa med sju poeng etter tre kamper. Nord-Irland er treer med fire poeng, men kan komme opp på sju de også, med én kamp mindre spilt.

JULEBORDSMAT: Steven Davis innrømmer at corneren hans nok er noe for julebordene. Foto: PETER MORRISON/AP
JULEBORDSMAT: Steven Davis innrømmer at corneren hans nok er noe for julebordene. Foto: PETER MORRISON/AP Vis mer