Se, en danske som liker Norge

Sørensen vil helst blunke lurt etter kampen.

SKAL STOPPE NORGE: Thomas Sørensen synes Norge har mange gode spillere. Her mot England, en kamp danskene tapte. REUTERS/Phil Noble
SKAL STOPPE NORGE: Thomas Sørensen synes Norge har mange gode spillere. Her mot England, en kamp danskene tapte. REUTERS/Phil NobleVis mer

• I går: Riise ser på dansk hån som en stor ære

(Dagbladet): Norge har bare to spillere som kunne vært gode nok for Danmark.

Det skriver en B.T-redaktør i sin blogg, samtidig som den danske avisa med dårlig skjult fryd ramser opp «Norges største og pinligste tap» gjennom historien.

Slapp av, Danmark Og i dag fortsetter B.T sin lune sjikane mot naboene i nord. Budskapet er «slapp av, Norge kommer aldri til EM». Avisa minner om at Norges stolthet bare én gang har klart det, i 2000.

- Morsomt når man tenker på at Danmark faktisk har vunnet EM, også uten å kvalifisere seg.

En dansk spiller som ikke vil bli med i hylekoret mot norsk fotball og Drillos taktikk er Thomas Sørensen. Stoke-keeperen vil heller skryte av de såkalte fjellapene.

MOA PÅ BENKEN: Simon Kjær har mye godt å si om bundesligakollega Moa, men han tror nordmannen sitter mest på reservebenken. Foto: AP/Polfoto/Lars Poulsen
MOA PÅ BENKEN: Simon Kjær har mye godt å si om bundesligakollega Moa, men han tror nordmannen sitter mest på reservebenken. Foto: AP/Polfoto/Lars Poulsen Vis mer

- Vi skal være forsiktig med å undervurdere dem, for de har noen gode spillere. Jeg har i det hele tatt ikke noe vondt å si om Norge. Jeg har mange venner der oppe, og har hatt mange gode skistunder. Og jeg vil gjerne vende tilbake, sier Sørensen til Ekstrabladet.

Vil blunke etterpå Han er lagkamerat med skadde John Carew og mener det ikke er lurt av danskene å være for breiale.

- Jeg overlater det til andre. Kampen blir avgjort på banen, ikke i avisene. Jeg vil heller blunke til en av deres spillere etter kampen, dersom vi har vunnet, sier 34-åringen.

Samtidig mener han at Fifa-rankingen, der Norge er på 11. plass og Danmark på 28., ikke forteller den hele sannheten.

-  Sverige har gått opp og ned. Norge har hatt et magert tiår, men nå har de suksess. Det er sjeldent at alle de tre skandinaviske lagene er høyt oppe på samme tid, sier den tidligere Villa-målvakten.

At Carew er ute fikk danskene til å smile forsiktig i går.

Moa bare reserve? Og hvis man skal tro Simon Kjær, Danmark-stopper og Wolfsburg-proff, stiller Drillo med en bundesligareserve på topp på Ullevaal lørdag.

- Nå skal ikke jeg late som jeg er en ekspert, men Hannover spiller ikke alltid med to angripere. De spiller som regel med Didier Konan Ya oppe foran, og så sitter Moa på benken, sier Kjær til TV2.dk.

Han understreker at han har respekt for den tidligere VIF-spissen, som ifølge Kickers statistikk har scoret åtte mål og spilt hele 20 av 27 kamper for Hannover.

- Han er en god teknisk spiller, god i vendingene og også hurtig på de de første meterne. Han har også et godt tilslag. Så det er helt klart en spiller som kommer med selvtillit, sier Kjær til avisa.

HURTIG, TEKNISK: Mohammed Abdellaoue er respektert i bundesligaen, sier Kjær. Her er spissen på landslagssamling i Sandefjord i går. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
HURTIG, TEKNISK: Mohammed Abdellaoue er respektert i bundesligaen, sier Kjær. Her er spissen på landslagssamling i Sandefjord i går. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer