Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se, en nordmann herjer førstesida av Frankrikes største sportsavis

Drømmestart for Søderlund.

SCORET SEIERSMÅLET:  Alexander Søderlund ble matchvinner mot Lyon søndag. I dag feires han på førstesida av L'Equipe (innfelt). Foto: NTB Scanpix
SCORET SEIERSMÅLET: Alexander Søderlund ble matchvinner mot Lyon søndag. I dag feires han på førstesida av L'Equipe (innfelt). Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke hver dag en nordmann er blikkfang på førstesida av en av de store avisene ute i Europa. Men i dag er Alexander Søderlund (28) nettopp dét.

- Vernis ces verts, heter det på fronten til den franske sportsavisa L'Equipe. Oversatt betyr dette at «de grønne var heldige».

Overskriften henspeiler på gårsdagens kamp mellom Saint-Étienne og Lyon. Søderlund sørget for 1-0 til Saint-Étienne etter 76 minutter, og ble med det matchvinner.

Dermed har den tidligere Rosenborg-spilleren fått en drømmestart på Frankrike-oppholdet.

Godt tidspunkt Søderlund skrev under på en 3,5-årskontrakt med Ligue 1-klubben i begynnelsen av januar.

I sitt referat i papiravisa skriver L'Equipe - som er Frankrikes største sportsavis - at 28-åringen var nøytral i debuten mot Nantes sist helg. Men når han først åpnet scoringskontoen, kunne han ikke ha funnet et bedre tidspunkt.

Saint-Étienne og Lyon er tøffe rivaler. Kampene mellom dem går under navnet Derby Rhône-Alpes.

Søderlund bruker starten til å tilpasse seg 4-2-3-1-systemet til trener Christophe Galtier. Han spilte fra start i oppgjøret som trakk 36 500 tilskuere.

Den forløsende scoringen kom 14 minutter før slutt. Søderlund fikk ballen fra Kevin Monnet-Paquet og avsluttet fra rundt 14 meter - via keeper og i mål.

- I første del av kampen ble han mye alene. Men det bedret seg etter hvert, konkluderte trener Galtier etterpå.

Seks på børsen Søderlund ble byttet ut etter 85 minutter. L'Equipe skriver at supporterne ropte navnet hans da han ble byttet ut. Han får seks poeng på spillerbørsen sammen med fire andre spillere.

Bare keeper Stéphane Ruffier får flere poeng med en åtter.

- Det var veldig morsomt for laget og for meg. Dette var et lagmål, sier Søderlund, ifølge NTB.

Saint-Étienne ligger på femteplass etter søndagens seier. I Frankrike er Paris Saint-Germain i en egen klasse. Ned til Saint-Étienne er det 25 poeng. Men Søderlund og co. har heng på sølvet, med tre poeng opp til Monaco. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media