Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se, en nordmann på rundens lag i Tyskland

Omar Elabdellaoui i godt selskap.

PÅ RUNDENS LAG: Omar Elabdellaoui kom med på rundens lag for sitt gode spill på høyrebacken i Eintracht Braunschweig. Fotomontasje Dagbladet
PÅ RUNDENS LAG: Omar Elabdellaoui kom med på rundens lag for sitt gode spill på høyrebacken i Eintracht Braunschweig. Fotomontasje Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Omar Elabdellaoui (21) har gjort sakene sine bra i Bundesliga for Eintracht Braunschweig. I helga spilte nordmannen hele kampen da tabelljumboen fikk en etterlengtet seier da Bayer Leverkusen ble slått 1-0 på hjemmebane. Bortelaget hadde kun tapt én seriekamp før de tok turen til Braunschweig.

Høyrebacken leverte en ny solid forestilling og ble belønnet med en plass på rundens lag av sportsmagasinet Kicker. På laget var nordmannen plassert med stjernespillere som Robert Lewandowski og Marco Reus, som begge herjet med Stuttgart da Borussia Dortmund vant hele 6-1 på fredag.

- Det er veldig gøy. Jeg fikk akkurat vite det. Det er stort for meg. Det er som regel store spillere som blir plukket ut på rundens lag. Det viser at jeg spilte en god kamp, sier Elabdellaoui til TV 2.

Presterer Nå føler unggutten at han er i ferd med å opparbeide seg et navn i Tyskland.

- Før sesongen var det mye snakk om at jeg er fetteren til Moa. Han har et stort navn her etter det han presterte i Hannover. Nå føler jeg har jeg har fått satt prestasjoner til navnet mitt, sier Elabdellaoui.

21-åringen scoret også tidligere i sesongen da Eintracht Braunschweig tok sitt første poeng for sesongen. Den tidligere Strømsgodset-spilleren imponerte stort for Norge i U21-EM tidligere i sommer. Han kom fra Manchester City i januar, og hans personlige mål for sesongen er å spille seg til fast plass.

Eintracht Braunschweig ligger desidert sist i bundesliga med sju poeng på de elleve første kampene. Det er tre poeng opp til sikker plass.

Rundens lag i Bundesliga:

Keeper:              Oliver Baumann (Freiburg)

Forsvarsspillere:  Omar Elabdellaoui (Eintracht Braunschweig)
                          Santiago Garcia (Werder Bremen)
                          Naldo (Wolfsburg)
                          Sokratis Papastatathopoulos (Borussia Dortmund)

Midtbanespillere:  Nuri Sahin (Borussia Dortmund)
                          Marco Reus (Borussia Dortmund)
                          Aaron Hunt  (Werder Bremen)
                          André Hahn (Augsburg)

Angrepsspillere:   Robert Lewandowski (Borussia Dortmund)
                          Max Kruse (Borussia Mönchengladbach)