VANT MOT ALBANIA: Lars Christian Krogh Gerson (til høyre) og Luxembourg vant 2-1 mot Albania tirsdag kveld. Her er han i duell mot Franck Ribery i en landskamp i mars i år. Foto:   AFP PHOTO/ FRANCK FIFE
VANT MOT ALBANIA: Lars Christian Krogh Gerson (til høyre) og Luxembourg vant 2-1 mot Albania tirsdag kveld. Her er han i duell mot Franck Ribery i en landskamp i mars i år. Foto: AFP PHOTO/ FRANCK FIFEVis mer

Se, en «nordmann» som vant i EM-kvaliken

Lars Christian (21) og Luxembourg vant mot Albania.

(Dagbladet): Samtidig som Norge slet i Parken, spilte Kongsvinger-spilleren Lars Christian Krogh Gerson (21) landskamp for Luxembourg mot Albania.

Midtbanespilleren spilte 90 minutter da lilleputten Luxembourg vant 2-1 tirsdag kveld.

- Jeg har fått med meg at Norge tapte 2-0. Det er selvfølgelig kjedelig, men det blir likevel litt feiring med laget i kveld, sier Krogh Gerson til Dagbladet.

Seieren var landslagets første i EM-kvalifiseringen. Krogh Gerson og lagkameratene ligger sist i gruppe D med fire poeng.

På de åtte første kampene, før matchen mot Albania, hadde laget kun scoret ett mål.

- Det er helt fantastisk å vinne, og det var helt fortjent. Vi hadde kontroll omtrent hele tiden, og skapte en del sjanser. Helt klart en av våre beste landskamper på en stund. Albania fikk også et rødt kort etter at jeg ble sparket ned, sier Krogh Gerson.

21-åringen har norsk mor og far fra Luxembourg og kunne velge om han ville representere den lille fotballnasjonen.

- Jeg føler meg jo selvsagt norsk ettersom jeg flyttet til Norge veldig ung. I morgen setter jeg meg på flyet tilbake til Norge og til trening på Kongsvinger, sier Krogh Gerson.