Se, en svensk vinner!

Finale ishockey-VM 2. kamp; Sverige- Finland 0- 0 - sammenlagt 1- 0. Mats Sundin løfter troféet som viser at Sverige iallfall er best i én idrett. Ishockey-VM ble en parademarsj for svenskene, som revansjerte seg kraftig etter OL-fiaskoen.

Med ni seirer og én uavgjort, var Sverige utilnærmelige da de vant sin fjerde VM-tittel på 11 år og sin sjuende totalt. NHL-proffene Mats Sundin (Toronto Maple Leafs), Peter Forsberg (Colorado Avalanche) og Tommy Salo (New York Islanders) tok fram sitt ypperste, akkurat da det gjaldt som mest. # Så godt spilte Sundin og Forsberg at begge ble tatt ut på «All Star Team».

Tre Kronor ble mestere etter 1- 0 og 0- 0 i de to finalene mot Finland.

Johan Tornberg ble matchvinner med den eneste scoringen i den første kampen. Tornberg kom med til VM som sjuende og siste back og fikk spille lørdagens kamp fordi laget var rammet av skader.

Målvakten Tommy Salo ble på mange måter den store helten. Han hadde en stor turnering, og i finalen var han utilnærmelig. 27-åringen stoppet 24 skudd og spesielt redninga av Ville Peltonens kanon i sluttsekundene var det VM-klasse over.