NYTT RUMPEFLAGG: Eldar Rønning gikk NM i dag med ny drakt: Med flagg over baken. Han synes det bare er fint.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NYTT RUMPEFLAGG: Eldar Rønning gikk NM i dag med ny drakt: Med flagg over baken. Han synes det bare er fint. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Se: Enda ei rumpe med norsk flagg

- Jeg synes den er fin, sier Eldar Rønning.

HAMAR (Dagbladet): 1. januar gikk Knut Korsæth (80) - tidligere fylkesmann i Oppland og æresmedlem i Norges Idrettsforbund - hardt ut mot langrennsdrakten som blant andre Therese Johaug og Øystein Pettersen bruker i nasjonale renn. Drakten har det norske flagget som et viktig element.

- Jeg må innrømme at å se bakdelen av våre fremste landslagsjenter ikledd skibukser utformet med det norske flagget, er langt fra det jeg og mange med meg synes er akseptabelt, skrev han i en kronikk på Sportsanalyse.com.

Kroksæth mente det var misbruk av flagget - og dermed var bråket i gang.

Etterpå er også den norske drakten som skal brukes i VM i Val di Fiemme blitt presentert. Også der er flagget framtredene, dog ikke på løpernes bakender.

Men på dagens NM-sprint dukket det opp enda en drakt med norsk flagg - på rumpa. Den var det Eldar Rønning som hadde på seg.

- Ikke misbruk
- Den er helt ny. Vi skulle egentlig hatt den klar til NM-stafetten i fjor, da vi var tittelforsvarere, men det rakk vi ikke, forteller han til Dagbladet.

- Hva synes du om kritikken mot bruken av flagg på drakten?

- Jeg synes den er fin, og jeg synes den drakten Øystein Pettersen bruker er fin.

- Er det misbruk av flagget?

- Overhodet ikke.

Ingen VM-sprint
Drakten var imidlertid ingen lykkedrakt for Rønning i dag. Han hadde håpet å gå seg inn på det norske VM-laget i sprint, men røk ut i semifinalen. Det betyr en senere VM-start enn han hadde håpet på, ettersom sprinten er første distanse i Val di Fiemme.

- Jeg hadde håpet, så det var litt skuffende. Samtidig er det også fordeler, for det er annerledes å spisse formen mot enn sprint enn om tre- og femmil, sier Rønning - som har VM-gull på femmil som sesongens store mål.

Nå blir det tidligst VM-start på 30 km fellesstart med skibytte, som er den andre distansen. Den ønsker Rønning i utgangspunktet å gå, til tross for sine mangler i fristil.

Vil ha avklaring
- Jeg var nummer fem i Canada før jul, så jeg føler jeg er kvalifisert. Det er jo fem plasser vi har, så hvis jeg ikke tar plassen fra noen, vil jeg gjerne starte VM før stafetten, sier Norges faste stafettstartmann.

VM-troppen blir tatt ut etter morgendagens tremil i NM. Allerede da vil Rønning vite hvilke VM-distanser han skal gå.

- Det må jeg få beskjed om, så jeg for lagt en god plan for oppkjøringa, fastslår Eldar Rønning.