Se, et norsk fotballandslag som slår de store

Imponerende U21-seier over Frankrike.

(Dagbladet.no): Frankrike U21 - Norge U21 0-1.

Mens Hareides menn skuffet hjemme mot Bosnia i helgen, tok Norges unggutter en oppsiktsvekkende seier i privatlandskampen borte mot Frankrike i kveld.

Frankrike er blant Europas aller beste U21-lag, men god norsk laginnsats og en straffescoring av Jørgen Horn ga et imponerende norsk resultat.

- Jeg må si meg enig i at dette er imponerende, det er en fantastisk moral i dette laget og disse gutta, sier landslagstrener Øystein Gåre på telefon fra Frankrike.

Han mener hele laget jobbet kanongodt, men reserverer ros til forsvarssjefen.

- Tore Reginiussen er stor bak der, sier Gåre til dagbladet.no.

Frankrike stilte med spillere som vanligvis er på banen for lag som AC Milan (Gourcoff) og Lyon (Riou), men det holdt ikke mot et organisert og inspirert norsk mannskap.

- Vi prøvde å sette en sikker defensiv ramme med tanke på de tøffe kvalikkampene som venter, og lykkes godt med det. Litt flaks må til i sånne kamper også, men det er nok ikke mange som slår Frankrike på bortebane, mener landslagssjefen, som trolig hadde EM-motstander Nederland i tankene når Frankrike ble valgt som motstander i privatkampen.

IMPONERT: U21-landslagstrener Øystein Gåre var svært fornøyd med lagets innsats etter den sterke seieren over Frankrike på bortebane i kveld. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
IMPONERT: U21-landslagstrener Øystein Gåre var svært fornøyd med lagets innsats etter den sterke seieren over Frankrike på bortebane i kveld. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Straffemål sørget for seier

Allerede etter 24 minutters spill falt avgjørelsen.

Morten Hæstad fulgte opp et dårlig fransk tilbakespill, vant ballen, og spilte Michael Jamtfall gjennom. Rosenborg-vingen fikk en tå på ballen innenfor sekstenmeteren like før en fransk tå sendte ham overende, og dommeren pekte helt korrekt på straffemerket.

Jørgen Horn sendte keeper feil vei, og gjorde sikkert 1-0.

Frankrike presset på mot slutten, og kom til en del farligheter, men et kompakt norsk lag holdt unna, og fikk med seg en svært sterk seier hjem fra sør.

3.juni starter EM-kvalifiseringen med Estland borte. Nederland, Sveits og Makedonia er de andre lagene i Norges gruppe.

Se, et norsk fotballandslag som slår de store
AVGJORDE: Vålerengas Jørgen Horn var sikker fra straffemerket, og sikret seieren for Norge i Frankrike.