Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se «Feige-Petter» hvile bak Bjørgen før han eksploderer

Holdt også Marit i trøya i starten.

(Dagbladet): Selv Petter Northug synes det er morsomt å bygge opp under inntrykket av seg selv som «gratispassasjer», som lar andre gjøre grovjobben før han slår til mot slutten.

- Jeg henger vel bare på de andre, som alltid, svarte VM-kongen med et glimt i øyet da han etter gullet på femmila for en drøy måned siden fikk spørsmål om hvordan festen etterpå kom til å bli.

Under lørdagens bysprint i Mosjøens gater var det Marit Bjørgens tur til å dra rundt på fartsfantomet fra Mosvika - for i god likestillingsånd gjør han ikke forskjell på gutter og jenter.

Petter lot Marit komme først inn i den siste U-svingen før målstreken, men så gikk han ut på siden og mobiliserte de fleste av sine eksplosive fibre på de siste 40 meterne.

Det rykket er det ingen mannlige utøvere i verdenstoppen som matcher, selv ikke sprintverdensmester Marcus Hellner - og da var det selvsagt for mye forvente at superkvinnen Bjørgen skulle greie det.

Men Northug hadde ikke tid til å kjøre noe griseshow med hysjing og ploging denne gang. I stedet nøyde han seg med å skjære inn foran Bjørgen etter målpassering og juble med begge armer i været.

- Han er feig, sa Bjørgen med et smil, ifølge Helgeland Arbeiderblad.

Hun ble lovet et 20 sekunders forsprang på Northug før duellen, som besto av to runder på til sammen 1600 meter, men det ble redusert helt ned til fem sekunder.

- Hvis jeg skulle slått Marit i dag måtte jeg hatt 20 sekunders forsprang, mente Northug i intervjuet før start.

- Men du har to runder å gjøre det på?

- Jeg har to, ja? Å ja, men da går det, forsikret han.

Northug holdt igjen Bjørgen i trøya da startskuddet gikk, før han selv stakk ut fem sekunder senere.

Den luka ble tettet i løpet av den første runden. Og hadde Aslak Sira Myhre vært til stede i Mosjøen denne dagen ville han kanskje greid å rekruttere Bjørgen til sin Northug er en snylter-klubb.

Trøsten for VM-dronningen får være at hun vant kvinnesprinten enkelt. Northug sparte på sin side krefter til superduellen og forsvant ut allerede i kvartfinalen i herreklassen. 

Bjørgen påpekte også at Northug ikke akkurat var upåvirket etter målgang.

- Du hører han puster? Du gjør det? sa hun i intervjuet etter målgang.

- Du dro så hardt på sisterunden?

- Han er feig, vet du. Jeg får ham ikke opp. Jeg har sett det før!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media