Se «Feige-Petter» hvile bak Bjørgen før han eksploderer

Holdt også Marit i trøya i starten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv Petter Northug synes det er morsomt å bygge opp under inntrykket av seg selv som «gratispassasjer», som lar andre gjøre grovjobben før han slår til mot slutten.

- Jeg henger vel bare på de andre, som alltid, svarte VM-kongen med et glimt i øyet da han etter gullet på femmila for en drøy måned siden fikk spørsmål om hvordan festen etterpå kom til å bli.

Under lørdagens bysprint i Mosjøens gater var det Marit Bjørgens tur til å dra rundt på fartsfantomet fra Mosvika - for i god likestillingsånd gjør han ikke forskjell på gutter og jenter.

Petter lot Marit komme først inn i den siste U-svingen før målstreken, men så gikk han ut på siden og mobiliserte de fleste av sine eksplosive fibre på de siste 40 meterne.

Det rykket er det ingen mannlige utøvere i verdenstoppen som matcher, selv ikke sprintverdensmester Marcus Hellner - og da var det selvsagt for mye forvente at superkvinnen Bjørgen skulle greie det.

Men Northug hadde ikke tid til å kjøre noe griseshow med hysjing og ploging denne gang. I stedet nøyde han seg med å skjære inn foran Bjørgen etter målpassering og juble med begge armer i været.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.