Se «Feige-Petter» hvile bak Bjørgen før han eksploderer

Holdt også Marit i trøya i starten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv Petter Northug synes det er morsomt å bygge opp under inntrykket av seg selv som «gratispassasjer», som lar andre gjøre grovjobben før han slår til mot slutten.

- Jeg henger vel bare på de andre, som alltid, svarte VM-kongen med et glimt i øyet da han etter gullet på femmila for en drøy måned siden fikk spørsmål om hvordan festen etterpå kom til å bli.

Under lørdagens bysprint i Mosjøens gater var det Marit Bjørgens tur til å dra rundt på fartsfantomet fra Mosvika - for i god likestillingsånd gjør han ikke forskjell på gutter og jenter.

Petter lot Marit komme først inn i den siste U-svingen før målstreken, men så gikk han ut på siden og mobiliserte de fleste av sine eksplosive fibre på de siste 40 meterne.

Det rykket er det ingen mannlige utøvere i verdenstoppen som matcher, selv ikke sprintverdensmester Marcus Hellner - og da var det selvsagt for mye forvente at superkvinnen Bjørgen skulle greie det.

Men Northug hadde ikke tid til å kjøre noe griseshow med hysjing og ploging denne gang. I stedet nøyde han seg med å skjære inn foran Bjørgen etter målpassering og juble med begge armer i været.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer