Se, han scorer

Stig Johansen (33) forstår godt at Glimt-fansen trodde han var ferdig som goalgetter. I går fikk han sin revansje med fire scoringer.

BODØ (Dagbladet): -  Årets nedtur har vært tøff både for Glimt og meg, ingen tvil om det. Men jeg har da hatt det verre før, sier Johansen etter å ha senket bunnkollega Odd omtrent alene - med vanvittige fire scoringer på mindre enn en halvtime. For øvrig midtspissens første seriemål siden Tippeliga-premieren mot Viking i midten av april.

Southampton-fiasko

-  Hvilke nedturer kan være verre enn å oppleve måltørke i et tosifret antall kamper som spiss i en klubb som virker dømt til nedrykk?

-  Tja, sier Johansen og tenker seg om:

-  Det er ganske ille når du spiller i Premier League og manageren kaller deg «useless» (ubrukelig - red.).

Mannen bak ordene heter Dave Jones, og han var manager i Southampton - klubben som kjøpte Stig fra Glimt sommeren 1997, etter at sensasjonen fra Lofoten hadde knallet inn 44 tippeligamål på 66 kamper for bodøklubben.

Stig Johansen debuterte hjemme mot Bolton, og fikk starte borte mot Manchester United på Old Trafford den høsten, i 1997. Oppgjøret ble hans første og siste fra start for «The Saints».

Etter hvert ble Johansen omtalt som et feilkjøp, og ble nærmest en stående vits i Southampton. Og altså til slutt stemplet som ubrukelig av sjefen.

VISTE MUSKLER: Til vill jubel fra Glimt-fansen brettet Stig Johansen opp draktermet og viste hvem som fortsatt er kongen av Aspmyra. - Jeg har ikke scoret fire mål i en seriekamp siden jeg spilte for Lofoten i tredjedivisjon i 1994, gliste Johansen etterpå.
VISTE MUSKLER: Til vill jubel fra Glimt-fansen brettet Stig Johansen opp draktermet og viste hvem som fortsatt er kongen av Aspmyra. - Jeg har ikke scoret fire mål i en seriekamp siden jeg spilte for Lofoten i tredjedivisjon i 1994, gliste Johansen etterpå. Vis mer

Etter en ny solid nedtur på utlån til Bristol City - og et tross alt atskillig heldigere opphold (og omskolering til indreløper, og svensk seriegull) i Åge Hareides Helsingborg, vendte den gamle helten tilbake til Aspmyra foran 2002-sesongen.

Men den hjemvendte helt ble aldri en storscorer etter Glimt-returen. Ikke før i går kveld. Stig Johansen avviser at dette skyldes at han har vært over toppen:

-  Jeg hadde en veldig god sesong i en annen rolle, da vi tok sølv i serie og cup i 2003. Men i alle de andre sesongene har jeg vært skadet. Det er herfra og ned alle problemene har oppstått, sier Johansen - og peker, svett og lykkelig i garderoben, på anklene sine.

-  Jeg har hatt alle mulige slags fotskader. Og derfor har jeg ikke klart å yte maks. I år, for eksempel, har jeg gått skadd eller småskadd siden seriestarten mot Viking. Men nå er jeg frisk. Derfor vil det også komme mer fra meg. Mye mer, lover 33-åringen.

Ikke et blaff

-  Så du er ikke redd dette var et blaff?

-  Når du scorer fire mål på én kamp i Tippeligaen, er det ikke noe blaff. Og jeg har vel bevist tidligere også - at jeg kan score, sier Stig Johansen, som i går kveld rundet 70 tippeligamål. Alle for Glimt, i to epoker.

JUBEL: Stig Johansen jubler sammen med Harald Martin Brattbakk etter straffen som ga 1-0. Brattbakk gjorde viktig forarbeid til to av Johansens seinere i kampen.