Se, han snakker...

Figo om å bli tatt av banen.

Luis Figo snakket i dag med pressen for første gang siden han ble byttet ut og forsvant i garderoben under EM-kvartfinalen.

- Jeg har intet å bevise. Folk vet hva jeg står for, sa han dagen før semifinalen mot Nederland.

Lagkapteinen er blitt byttet ut i Portugals tre siste kamper, og han har taklet det dårlig. Mot Spania kranglet han med landslagssjef Luiz Felipe Scolari ved trenerbenken, mot England gikk han av banen ved hjørneflagget og marsjerte langs tribunen rundt halve stadion og forsvant i garderoben uten et blikk på Scolari.

Han ble der mens Portugal utlignet, tok ledelsen, mistet den igjen og avgjorde i straffesparkkonkurranse.

- Jeg gikk ut fordi treneren tok meg ut, svarte Figo da han fikk spørsmål om hvorfor han opptrådte slik.

- Det var vanskelig ikke å være på banen, men det føltes bra at vi oppfylte målet vårt og kom til semifinale. Jeg må bare gjøre mitt beste i neste kamp. Det er alt jeg kan gjøre.

Real Madrid-stjernen har virket i dårlig humør under hele EM-turneringen og har nesten ikke snakket med pressen. Det har bidratt til spekulasjoner om en dyp og potensielt ødeleggende konflikt mellom ham og Scolari.

Figo fikk spørsmål om det, og om muligheten for at han rett og slett vil bli vraket, men han ville ikke si stort om det.

- Dere får snakke med treneren.

31-åringen har foran hvert sluttspill fått høre at dette er siste sjanse for Portugals «gylne generasjon», som han tilhører. Men han er ikke enig.

- Dette er en ny sjanse, men ikke den siste. Jeg har alltid tenkt slik at jeg vil tjene landet mitt så lenge jeg kan, sa han og åpnet for VM-spill i Tyskland om to år også.

- Men vi vet hvor viktig onsdagens kamp er for landet. Vi må vise lidenskap på banen, sa Luis Figo.

(NTB-AFP)

MUTT:</B> Luis Figo fortalte aldri hvorfor han reagerer voldsomt på å bli byttet ut.