Se, her kjører Aksel igjen

- Ikke noe morsomt å bli slått, sier Aksel Lund Svindal.

SÖLDEN (Dagbladet.no): Endelig var Aksel Lund Svindal tilbake blant verdens beste kjørere på snøbreen i Østerrike. Han var usikker før start på om han ville få ut det beste i rennet.

Han har nemlig vært mer ustabil på trening i år, etter sesongen på sidelinjen. I går annonserte verdenscupsjef Marius Arnesen at Lund Svindal var god nok til å vinne på en fantastisk dag. Men i sitt første renn fikk ikke nordmannen de svarene han hadde ønsket.

- Det er enkelte steder i løypa jeg henger dårlig med. Jeg kjørte bra på toppen og i bunnen, men dårligere i henget. Men det var folk som slet mer enn meg, sier Aksel til Dagbladet.no.

Han lå på 14. plass etter førsteomgangen, og kjørte seg opp én plass i finalen.

Uten flyt og rytme

Han hevet hendene og tok imot publikums hyllest etter sin første omgang på 11 måneder. Men han visste allerede da at det ikke var godt nok til å følge de beste. Daniel Albrecht, som ledet etter førsteomgangen, kjørte 1,37 sekunder fortere enn Lund Svindal.

- Jeg fant ikke rytmen eller flyten, sier Lund Svindal

Han kunne konstatere at det var spesielt i midtpartiet av løypa at han mistet mye tid. Han slet flere ganger i henget. Aksel Lund Svindal forteller at han også i fjor, hvor han vant i Sölden etter en superomgang, slet i henget da også.

ET STYKKE BAK: Aksel Lund Svindal endte på 13. plass i comebacket i Sölden. Foto: EPA
ET STYKKE BAK: Aksel Lund Svindal endte på 13. plass i comebacket i Sölden. Foto: EPA Vis mer

- Jeg var ikke kongen her i fjor heller, men jeg var litt mer konge enn nå. Det er ikke fordi det var bratt at jeg ikke henger med det var at det var glatt. Jeg har vel ikke kjørt på så glatte forhold siden vi var her i fjor.

Heller ikke i finaleomgangen fikk Aksel det til å stemme helt. Men han kjørte seg opp én plass til en 13. plass - 1,76 bak Albrecht, som stakk av med seieren.

Jansrud beste nordmann

De norske gutta var offensive før start og det har boblet av optimisme de siste dagene. Lund Svindal kjørte i fjor en superomgang i siste omgang da han vant i Sölden.

- Jeg trodde før start at jeg skulle ha et mer avslappet forhold til konkurransen, men det er ikke moro å bli slått. En 13. plass var ikke var det jeg hadde håpet på og regnet med. Jeg trodde nok det skulle ha vært bedre, sier Lund Svindal.

Dider Cuche (+0,14) og Ted Ligety (+1,25) kapret pallplassene bak Albrecht.

Kjetil Jansrud ble beste nordmann på 11. plass, 1,64 bak Albrecht. Jansrud kjørte faktisk den beste andreomgangen av alle.

Truls Ove Karlsen endte på 26. plass, 3,66 bak.

Se, her kjører Aksel igjen

- Rennet ga mange svar. For det første at Kjetil Jansrud er på vei inn i verdenstoppen med beste omgangstid i 2. omgang. For Aksels del gjør han mye bra, men han kjører to svake omganger i bratta. Dette er ikke noe stress. Dette tror jeg helt sikkert kommer til å bli annerledes allerede i neste storslalåmrenn, sier verdenscupsjef Marius Arnesen til Dagbladet.no.

SVÆRT POPULÆR: Aksel Lund Svindal er en ettertraktet mann i Mellom-Europa.
PÅ VEI NED: Her svinger Aksel Lund Svindal seg nedover Sölden-løypa.