Se, her scorer Hangeland

Men dødballsvåpenet har null mål på 35 kamper.

BISLETT (Dagbladet.no): Brede Hangeland har spilt 35 landskamper. Han ruver i feltet med sine 195 centimeter, og er stort sett med i angrep på hver eneste offensive dødball.

Scoringer har det imidlertid ikke blitt noen av foreløpig. Men under dagens dødballtrening satte han i alle fall én ball i mål etter corner fra Martin Andresen.

- Jeg får prøve å gjenta på kamp i morgen. Det er gjerne lettere på trening enn i kamp, men det ga en god følelse i alle fall, sier Hangeland til Dagbladet.no.

- Ikke godt nok

For selv om hovedoppgaven til en midtstopper er å holde motstanderen unna scoringer, innrømmer han at målstatistikken ikke er spesielt god.

- Jeg må vel kalle det heller dårlig. Null mål er selvfølgelig ikke godt nok. Men jeg jobber med saken og det er nye sjanser i morgen, sier FCK-stopperen.

Og han er ikke fremmed for å bli en ny Kjetil Osvold - som fortsatt huskes for 1-0-målet mot Maradona & co. på Ullevaal i 1986.

- Det klinger godt mot Argentina, så et mål mot dem ville vært fint, sier han.

Se, her scorer Hangeland

Viktig Brede

Med Erik Hagen og Steffen Iversen ute av laget, kan Hangelands fysiske nærvær i boksen bli ekstra nyttig mot Argentina.

- Det er viktig at Brede tar ansvar. Men vi har også Ronny Johnsen inne på laget som er god på dødballer, sier assistenttrener og dødballansvarlig Ola By Rise til Dagbladet.no.

Han mener det først og fremst er tilfeldigheter som gjør at Hangeland ikke har fått sin første scoring for landslaget ennå.

- Men den kommer. Og jo mindre du minner Brede om at han ikke har scoret jo bedre, lyder det pedagogiske rådet fra By Rise.

Bak Lundekvam-skjema

Hangelands forgjenger på stopperplass, Claus Lundekvam, hadde også rykte på seg for å være ineffektiv.

Han brukte sju og et halvt år og 297 kamper etter overgangen fra Brann i 1996 før han scoret sitt første for Southampton i 2004.

I mellomtiden scoret han sitt første landslagsmål i 2002, da han i kampen mot Bosnia styrte inn Norges landslagsmål nummer 1000 med tissen.

Og det bare i sin 15. landskamp - så Hangeland ligger godt bak skjema.

- Men jeg vært utrolig nærme et par ganger, rett utenfor og like over tverrliggeren, sier Brede Hangeland.

- Et lik ville scoret

Lundekvams tidligere manager i Southampton, Gordon Strachan, er berømt for sine friske uttalelser, blant annet om Lundekvams effektivitet.

Strachan var ekspert på Sky Sports under en søndagskamp i 2004 - noen måneder før Lundekvam omsider scoret for klubben. Chelsea-stopper John Terry scoret i tv-kampen, og Strachan sammenliknet dette med Lundekvam, som aldri scoret til tross for at han alltid var oppe på dødballer.

- Det er helt utrolig at en spiller kan være i angrep på 2700 cornere uten å score. Claus bør få gult kort for drøying av tida når han er med fram. Hvis man har et lik liggende i straffefeltet, vil ballen en gang iblant treffe det og havne i mål. Men Claus scorer aldri. Det er egentlig utrolig, sa Strachan.

DEN SATT: Med Åge Hareide som tilskuer knallet Brede Hangeland ballen i mål med pannebrasken på en corner under dagens trening.
CLAUS TRAFF OMSIDER: Hangelands forgjenger Claus Lundekvam ble mobbet for ineffektivitet før han omsider scoret dette målet mot Bosnia i 2002.