Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se, her står han på ski igjen

- Driver ikke barneskirenn, sier Aksel Lund Svindal.

Aksel Lund Svindal er tilbake på ski, men han venter med konkurransecomebacket av respekt for konkurrentene.

- Det er ikke barneskirenn jeg driver med, og derfor må jeg være skikkelig godt forberedt før jeg er tilbake igjen. Såpass respekt må jeg ha for konkurrentene mine. En ting kan jeg si deg, og det er at ingen vil se meg i et verdenscuprenn før jeg er helt klar for det, og det kommer jeg nok trolig ikke til å være før til høsten, sier Svindal til NTB.

Han skadet seg stygt i Beaver Creek 27. november i fjor. Etter et halvannen ukes langt sykehusopphold i Vail (Colorado), kom han hjem til Norge for å starte opptreningen etter den dramatiske styrten.

- Det har gått veldig bra i perioden etter at jeg kom hjem fra USA. Sårene har grodd fint, men jeg merker at de er der. Særlig gjelder det operasjonssåret i magen. Det ble sydd i flere lag, og jeg merker at jeg er litt stiv i såret, sier Aksel Lund Svindal. Han legger til at kuttskaden i baken og operasjonssåret ikke hemmer ham i det hele tatt.

For halvannen uke tok han på seg skiene for første gangen siden det fatale fallet. Han kjørte noen rolige runder i Varingskollen, og det gikk over all forventning.

Kropp for hverdagsliv

- Jeg har en god kropp for et normalt hverdagsliv, men den er på ingen måte klar for toppidrett. Det er helt på det rene at jeg har et stykke vei å gå med både trening og forberedelser før jeg kan være med i konkurranser igjen, forteller Aksel.

Etter tre-fire turer på ski begynner han å finne den gode følelsen, og det er det som er viktig akkurat nå.

PÅ VEI TILBAKE: Aksel Lund Svindal - verdens beste alpinist inntil han falt og skadet seg - er på full fart på vei tilbake. For tida tar han viktige skritt i Kirkerudbakken. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
PÅ VEI TILBAKE: Aksel Lund Svindal - verdens beste alpinist inntil han falt og skadet seg - er på full fart på vei tilbake. For tida tar han viktige skritt i Kirkerudbakken. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer

- Jeg var veldig spent første gangen jeg spente på meg skiene i Varingskollen. Det ble veldig rolig kjøring til å begynne med, men jeg merket raskt at det ikke var noe farlig å «dra på litt», og jeg må jo si at det er veldig kult å være tilbake igjen, sier han.

- Det beste for meg nå er å kjøre fritt, for da kan gi 95 prosent av det jeg er god for. Kjører jeg mer konkurranselikt, kan jeg ikke ta i så mye, mener han.

- Hva trener du på nå?

- Jeg kjører og trener på mye av det samme som vanlig, men omstendighetene er slik at jeg tar det litt roligere, forteller han.

Overrasket over Bode

Aksel Lund Svindal har et våkent øye til konkurrentene i verdenscupen, men han sitter ikke stiv foran TV-en og føler alle alpinsendinger.

- Det er klart det er viktig å følge med. Når det passer får jeg med det aller meste, og jeg må si at den som virkelig har overrasket meg til nå i sesongen er Bode Miller.

- Han trente lite i sommer da jeg var sammen med ham, så det er kanskje naturlig at han kommer i bedre og bedre form utover vinteren, sier Svindal til NTB.

image: Se, her står han på ski igjen

Han er ikke bitter over uhellet som rammet ham.

- Nei, bitter vil jeg ikke si at jeg er, for dette er slikt man må regne med, mener han.

Halvveis til 100

Han gikk veldig ned i vekt i perioden etter uhellet. Svindal veide vel 100 kg før han falt på utfortreningen i Beaver Creek, men etter sykehusopphold og slitsom reise hjem til Norge, var vekten redusert til 84 kg.

- Nå er jeg på vei til å bli tyngre igjen, og jeg har gått ganske mange kilo i det siste. Jeg er vel på godt og vel 90 kg nå, og er halvveis tilbake til der jeg var, sier han.

- Det er nok større muskler som gjør at jeg har lagt på meg, for de var ganske slappe etter at jeg kom hjem fra USA i fjor høst.

Noe strengt program for dagene som kommer vil ikke Aksel Lund Svindal ha noe av. Han trener noen timer hver eneste dag, men vil gjerne styre dagene etter sitt eget hode.

- Jeg kommer til å ta en prat med Marius Arnesen nå, for å bestemme de store trekkene i treningen min fremover. Så mye program vil jeg ikke ha, for det har jeg nok av når jeg er skadefri og med i sirkuset for fullt. Nå synes jeg det er deilig å ha alt litt mer åpent.

Så spente han på seg skiene igjen og tok noen nye runder i Kirkerudbakken.

- Det var litt kjipt vær og føre her i dag. Det helt store var vel ikke denne treningsøkten, sa Svindal.

(NTB)

BIKKJA I BAKKEN: Aksel Lund Svindal kan møte mange hindringer på sin vei tilbake til toppformen. Denne skigærne hunden er vel en av de mer uskyldige i så måte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media