Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se hoppkometens syke spenst i privat video: - Ikke mange gjør dette

160 centimeter rett opp.

KLINGENTHAL (Dagbladet): Den norske hoppkometen Phillip Sjøen (18) var på alles lepper etter monsterhoppet på 148 meter i tyske Klingenthal fredag.

• Grusomt fall
• Bråthen i krisetelefon
• Sov som en stein

Dessverre klarte han ikke å stå, og fikk seg en ordentlig trykk. Heldigvis tyder alle rapporter på at unggutten er tilbake til verdenscuprennene på Lillehammer i neste uke.

For noen uker siden tok Sjøen en privat video som viser den syke spensten han er i besittelse av. På Elexia Ryen i Oslo tar han sats og hopper 1,6 meter - 160 centimeter - rett til værs.

- Jeg lekte meg litt, og skulle bare sjekke spensten, forteller han til Dagbladet.

- Jeg tror ikke det er så mange hoppere som gjør dette etter meg.

Bryter fysiske lover Ser du videoen i sakte film er det som om han bryter alle fysiske lover.

Der de fleste ville dundret inn i kassene med et brak, stiger og stiger Sjøen til værs.

- Hvordan er det mulig?

- Bare mye jobbing. Det har tatt noen år.

- Gjør du dette ofte?

- Rundt én gang i måneden leker jeg meg slik.

FORSLÅTT:  Slik så Phillip Sjøen ut i timene etter at han falt i hoppbakken i Klingenthal fredag. Foto: Anders Fannemel / Instagram
FORSLÅTT: Slik så Phillip Sjøen ut i timene etter at han falt i hoppbakken i Klingenthal fredag. Foto: Anders Fannemel / Instagram Vis mer

Kanskje noe å tenke på for fotballandslagets trener Per-Mathias Høgmo hvis han trenger luftstyrke på dødball i sluttfasen av en kamp?

Eller kanskje ikke ...

Arr I starten av videoen viser Sjøen et stort arr.

- Videoen ble tatt to år etter en kneoperasjon. Jeg ødela kneet - og måtte operere -  etter å ha sparket fotball. Jeg ville vise kontrasten, at nå fungerer alt. Jeg var sengeliggende i tre uker, forteller Sjøen, som nå er forsiktig med ballsparking.

Han har vært mye skadeplaget, men i sommer blomstret han for fullt. Blant annet vant han to renn i Sommer Grand Prix i japanske Hakuba.

Han har også vært god på trening i høst, og ble tatt ut på helgas verdenscuplag til Klingenthal. Monstersvevet på 148 meter var 1,5 meter lengre enn bakkerekorden til Michael Uhrmann fra 2. februar 2011.

Naturligvis blir det ikke registrert som ny bakkerekord.

- Jeg merker fortsatt at jeg falt. Men kroppen fungerer som den skal, sier Sjøen.

• Må roe seg ned

- Han har trent mye over lang tid. Det han gjør er ikke dagligdags, sier Sjøens trener i Bækkelaget, Roy Erland Myrdal, om den private videoen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling