Se, hun skøyter!

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Bente Skaris gode skøyte-etappe var eneste norske lyspunkt på en traurig damestafett. Bente hadde fjerde beste etappetid, og gikk Norge opp fra 6. til 4. plass på siste etappe.

Og det er en forbedret rytme som gjør at Bente plutselig slår sterke skøytenavn som Stafania Belmondo, Larissa Lazutina, og Nina Gavriljuk.

Uten staver

- Jeg har fått bedre rytme. Det vil si at teknikken flyter bedre, og at jeg går mindre stakkato. Før stampet jeg mye mer. Hovedsakelig skyldes det at jeg har trent mye mer uten staver, sier Skari.

Hun får skryt av trener Ketil Grindheim.

- Teknisk sett, så har jeg aldri sett henne bedre enn i dag. Jeg sto og studerte henne på storskjermen, og det var stor forbedring bare fra forrige helg, sier Grindheim til Dagbladet.

I tid var Bente sju sekunder bak tsjekkiske Katerina Neumanova, og henholdsvis fem og tre sekunder bak finske Kaisa Varis og russiske Julia Tchepalova. Så nær de beste skøyterne har hun ikke vært på lenge.

Lett løype

- Det er alltid vanskelig å si hva resultatet hadde vært hvis dette var et individuelt renn. Denne løypa var lett, og passer meg godt. Men jeg satser på å komme blant de ti beste på onsdagens femkilometer, sier Bente.

Bak Bente var det grått. May Helen Sorkmo og Elin Nilsen gikk to svake etapper, og dermed havnet Norge utenfor pallen. Bak Sverige. Det som gledet mest, var kanskje å se at Finland slo Russland. For første gang siden 1992 tapte de russiske damene en staffett.

- Det er godt. Nå er det jo bevist at de ikke er uslåelige, sier landslagssjef Grindheim.

<B>VELDIG GOD:</B> Bente Skari nøyde seg ikke bare med å gå godt i klassisk verdenscup-premieren. I går klinte hun til med fjerde beste tid i skøyting.