Se hva Ronaldinho egentlig gjør

Vi måtte sjekke det i slow motion.

(Dagbladet.no): Vi husker jo alle den vanvittige videoen som går under navnet «Brasiliansk ping-pong», der Ronaldinho skyter fire ganger i tverrliggeren og får tilbake ballen.

Zlatan trodde ikke på det og det gjorde vel ikke så mange andre av oss heller.

I disse dager går det en ny Nike-reklame med den blide brasilianeren på norske TV-skjermer. Du vet, den med futsal-klippene med en bitteliten, mellomstor og voksen Ronaldinho.

Og Eric Cantonas budskap: «Så mitt råd til dere er: Bli aldri voksne, mine venner!»

Jeg så den om og om igjen uten å forstå helt hva Ronaldinho gjorde. Selvsagt har jeg sett hvordan han kjører tofotsdriblinger med én fot før. Jeg har til og med blitt utsatt for den av en 13-åring jeg er fotballtrener for - tidenes tunnel baklengs for meg personlig.

Men her gjør Ronaldinho samme finte i løse lufta. Hvordan får han ballen så raskt opp - og samtidig foten i posisjon til å dra ballen først til høyre og så til venstre? Alt i løpet av et par tidels sekunder.

Jeg måtte be vår video-ekspert John om hjelp. Han skrudde ned tempoet på videoen, slik at det var mulig å følge den brasilianske ballmagikerens minste bevegelse.

Hvilken a-ha-opplevelse!

Så mitt råd til dere er: Gå hjem og øv, mine venner!

FOR FORT: Ronaldinhos finte går så raskt at verken motstanderen eller vi tilskuere ser hva som egentlig skjer. Nå har vi skrudd den ned i slow motion for dere.