Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se hva som skjedde da utro fotballprofil saksøkte Twitter

Omtalen av navnet hans eksploderte.

HADDE ET FORHOLD TIL GIFT PREMIER LEAGUE-STJERNE: Glamourmodell og Big Brother-stjerne Imogen Thomas var elskeren til den profilerte spilleren i sju måneder. Foto: Stella Pictures.
HADDE ET FORHOLD TIL GIFT PREMIER LEAGUE-STJERNE: Glamourmodell og Big Brother-stjerne Imogen Thomas var elskeren til den profilerte spilleren i sju måneder. Foto: Stella Pictures. Vis mer

(Dagbladet): En fotballspiller i en av toppklubbene i Premier League gikk i går til søksmål mot Twitter, fordi nettstedet bidro til å identifisere ham som elskeren til Big Brother-kjendisen Imogen Thomas.

Men om hensikten med å saksøke mikrobloggtjenesten var å hindre ytterligere spredning av navnet kan forsøket oppsummeres som en dundrende fiasko.

Sky News har sett nærmere på hvilke trender som har slått mest an på Twitter de siste sju dagene, via måleverktøyet trendistic.com.

Grafen viser at antall tweets der navnet på den aktuelle fotballspilleren nevnes skjøt til værs nesten umiddelbart etter nyheten om søksmålet. Klokka 18 i går ettermiddag engelsk tid inneholdt 0,1 av alle twittermeldinger navnet til fotballkjendisen. Klokka 10 i dag formiddag steg tallet til 0,14 prosent.

Den forrige toppen ble nådd da nyheten om Imogen Thomas og den anonyme Premier League-stjerna sprakk for første gang, mot slutten av april. Da var tallet for fotallspilleren 0,24 prosent.

Isolert sett høres det kanskje ikke så mye ut, men med tanke på den enorme mengden twittermeldinger som publiseres over hele verden, er det et høyt tall.

Til sammenligning er navnet Messi på det meste oppe i 0,04 prosent i løpet av de siste sju dagene, og Ronaldo 0,11 prosent.

Osama har en dalende kurve og hadde sin toppnotering 15. mai med 0,09 prosent, mens Obama under sin tale om Midt-Østen nådde  1,1 prosent.

TRENDINGGRAFEN: Navnet til den aktuelle fotballspilleren ble på det meste omtalt i 0,01 prosent av alle twittermeldinger på onsdag og torsdag, men fredag hoppet den opp i 0,1 prosent og lørdag videre til 1,14. Til sammenligning er folk som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo et godt stykke bak. Skjermdump: trendistic.com
TRENDINGGRAFEN: Navnet til den aktuelle fotballspilleren ble på det meste omtalt i 0,01 prosent av alle twittermeldinger på onsdag og torsdag, men fredag hoppet den opp i 0,1 prosent og lørdag videre til 1,14. Til sammenligning er folk som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo et godt stykke bak. Skjermdump: trendistic.com Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media