Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Se hva som skjedde med Leeds

Keegan advarer Newcastle-stjernene.

• Direkte kl. 21: Birmingham - Newcastle

(Dagbladet.no): Fire strake tap. Bare to poeng på Kevin Keegans sju kamper som manager. Tre poeng ned til nedrykkstreken.

Ikke rart Keegan er bekymret foran kveldens kamp mot Birmingham.

Tenker på nedrykk

- Hvis vi tror vi har en gudegitt rett til å holde plassen i divisjonen, så er vi i trøbbel. Bare se hva som skjedde med Leeds, sier Keegan ifølge The Independent.

Leeds er blakke og uten stjerner, i League One to divisjoner under Premier League, sju år etter klubbens semifinale i Champions League.

Nå jobber Keegan med å få spillerne til å tro på seg selv igjen.

- Det er vår jobb å si «javel, resultatene har ikke vært bra, men noen av kampene har vært bedre enn resultatene tilsier», forteller treneren med tilnavnet King Kev.

GIKK PÅ EN LIVERPOOL-SMELL: Kevin Keegan, her sammen med Liverpoo-sjef Rafa Benitez, advarer Newcastle-stjernene mot å ignorere nedrykksfaren. Foto: Scanpix/Ap
GIKK PÅ EN LIVERPOOL-SMELL: Kevin Keegan, her sammen med Liverpoo-sjef Rafa Benitez, advarer Newcastle-stjernene mot å ignorere nedrykksfaren. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Da tar han ikke med 0-3 mot Liverpool for ni dager siden.

- Vi var dårligere enn vi burde være mot Liverpool, men i de fleste kampene vi har spilt under meg synes jeg vi har vært bra i 40-50 minutter, sier Keegan.

Viktigste i Newcastles historie

Keeper Steve Harper klarer ikke å se lyspunktene Keegan finner. 33-åringen har vært i klubben i 13 år og mener møtene med Birmingham og Fulham denne uka er de «viktiste i klubbens nyere historie».

- Vi har kanskje spillere som har spilt i VM, vunnet titler og FA-cuper. Men vi er ikke noe bedre enn lag som Birmingham og Wigan. Det forteller tabellen. Inntil vi har flere poeng kan vi ikke si vi er bedre enn dem, sier Harper til The Guardian.

Birmingham kan være rett motstander for skjærene fra Nordøst-England, blåtrøyene har bare vunnet én av siste ti siste kamper. Alex McLeishs mannskap er enda mer nedrykksutsatt enn Newcastle, de er på plassen over streken.

Men de siste to hjemmekampene har gitt 1-1 mot Arsenal og 4-1-seier mot Spurs.

- Hvis vi spiller på samme nivå som de tre-fire siste hjemmekampene, så kan Newcastle vente seg en veldig tøff kamp, sier McLeish til BBC.

image: - Se hva som skjedde med Leeds
UHELDIG MÅL: Målvakt Steven Harper mener påskeuka er Newcastles viktiste på lang tid. Her er han hjelpeløs ved Liverpools første scoring forrige helg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media