Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se hvem Norge trakk i kvaliken til Qatar-VM

Heldig trekning for håndballherrene.

NY SJANSE:r Ole Erevik depper etter uavgjortet som gjorde at Norge ikke kom seg til mellomspillet i håndball-EM. Nå får han og Norge en mulighet til å revansjere seg i Qatar, men da må Østerrike først slås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NY SJANSE:r Ole Erevik depper etter uavgjortet som gjorde at Norge ikke kom seg til mellomspillet i håndball-EM. Nå får han og Norge en mulighet til å revansjere seg i Qatar, men da må Østerrike først slås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges landslag i håndball skal møte Østerrike til dobbeltkamp om en billett til VM for menn i Qatar neste år.

Trekningen av kvalifiseringskampene ble gjort i Herning søndag. Der var Norge heldig og trakk en av de mer overkommelige nasjonene fra seedingsnivå 1.

- Østerrike-Norge i VM-kval. Vel en trekning vi skal være meget fornøyde med og umulig kan klage på. Vil til Qatar, skrev landslagsmålvakt Ole Erevik på Twitter.

Regjerende verdensmester Spania samt Danmark, Frankrike og Kroatia ble de fire beste nasjonene i EM-turneringen i Herning. Dermed er de direkte kvalifisert til VM.

De øvrige ni beste lagene fra EM var seedet på første nivå. Blant dem var Østerrike det tredje svakeste. Norge var bunnseedet og kunne trukket en betydelig verre motstander.

- Norge er en av de vanskeligste motstanderne vi kunne få. Samtidig, etter suksessen i EM, går vi løs på denne utfordringen med selvtillit og er optimistiske vedrørende våre muligheter, sa Østerrikes håndballpresident Gerhard Hofbauer til Det europeiske håndballforbundets nettsted.

VM-kvalkampene spilles 7./8. og 14./15. juni. Førstnevnte lag åpner på hjemmebane:

Ungarn - Slovenia, Romania - Sverige, Polen - Tyskland, Hellas - Makedonia, Serbia - Tsjekkia, Russland - Litauen, Bosnia-Hercegovina - Island, Østerrike - Norge, Montenegro - Hviterussland.

(NTB)

Hele Norges coronakart