Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Alex Ferguson tilbake på Old Trafford

Se hvem som er tilbake:
- Kommer til å bli emosjonelt

Sir Alex Ferguson er tilbake på Old Trafford for første gang siden april, etter at han ble operert for hjerneblødning.

TILBAKE PÅ OLD TRAFFORD: Sir Alex Ferguson er på stadion for første gang siden april. Foto: AFP PHOTO / Ben STANSALL / NTB Scanpix
TILBAKE PÅ OLD TRAFFORD: Sir Alex Ferguson er på stadion for første gang siden april. Foto: AFP PHOTO / Ben STANSALL / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United - Wolverhampton spilles 16.00

I mai kom beskjeden om at Manchester United-legenden Sir Alex Ferguson hadde blitt operert for hjerneblødning.

Mindre enn en måned seinere ble 76-åringen utskrevet fra sykehuset og det ble meldt at Ferguson var på bedringens vei etter å ha fortsatt rehabiliteringen blant sine nærmeste.

I dag er Ferguson for første gang siden april på plass på Old Trafford, hvor Manchester United møter nyopprykkede Wolverhampton.

- Emosjonelt

Ferguson forteller til Manchester Uniteds offisielle hjemmeside at det er godt å være tilbake.

- Det er veldig godt. Det har vært en lang reise, men jeg gjør framskritt, jeg gjør det sønnen min forteller meg og det legene forteller meg, så ja, det har vært veldig bra. Jeg er litt nervøs, for å være ærlig med deg, kanskje litt spent fordi den forrige kampen var mot Arsenal i april. Det er lenge siden, men det er fantastisk å være tilbake og jeg håper vi vinner i dag, sier Ferguson, som også tuller litt med det å være tilbake i sirkuset.

- Jeg savner ikke dette! Dette er presset, å møte disse pressefolkene med dumme spørsmål! Nei, det er fantastisk å være tilbake på stadion og det kommer til å bli ganske emosjonelt for meg når kampen starter, og slike ting. Det måtte skje før eller seinere og jeg har sett fram til det. Det var viktig å ta tiden til hjelp og få hvile nok før jeg kom tilbake på kamp, sier Ferguson.

FØRSTE ORD: Alex Ferguson forteller at han gleder seg til å se Manchester United igjen denne sesongen. Video: Manchester United / Facebook / NTB Scanpix / Ørjan Ryland Vis mer

Lykkeønskninger

Etter at nyheten om hjerneblødningen spredte seg, florerte det med støttemeldinger i sosiale medier. Da han var innlagt mottok han også tusenvis av brev, og det fortsatte å strømme på.

Ferguson takker alle som kom med meldinger og er også ekstremt takknemlig overfor kirurgene som behandlet ham.

- Det var fantastisk, det var det virkelig.

Skotten var manager i Manchester United fra 1986 til 2013. Han førte storklubben til blant annet 13 seriemesterskap, fem FA-cuptriumfer, fire ligacuppokaler og to finaleseirer i Champions League.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!