Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se hvem som er tilbake i hoppbakken etter ett års fravær

Bardal suveren i Romørens comeback.

COMEBACK: Bjørn Einar Romøren er tilbake i hoppbakken etter ett år borte fra idretten grunnet en ryggoperasjon. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
COMEBACK: Bjørn Einar Romøren er tilbake i hoppbakken etter ett år borte fra idretten grunnet en ryggoperasjon. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Bjørn Einar Romøren gjorde comeback denne helgen etter et langt skadeavbrekk. Hopperen sier han har en lang vei å gå, men så potensial i det han presterte.

Romøren, som har vært ute i nærmere ett år etter en ryggoperasjonen, gjorde et vellykket comeback på plast i Granåsen denne helgen. Han ble nummer fire og fem i de to rennene.

Fredag var det Tom Hilde som gikk til topps, mens Anders Bardal vant lørdag.

- Etter noen uker med hopping kan jeg ikke si at jeg hopper veldig bra, men det er mye potensial i det jeg gjør. Jeg er veldig fornøyd med at hoppene mine i konkurranse i helgen var på eller bedre enn snittet på trening. Det blir dumt å si at jeg er misfornøyd med fjerde- og femteplass, men jeg ønsker jo å hoppe bedre, sa Romøren til NTB.

I lørdagens renn hoppet han 128,5 og 128 meter.

- Selv om plasseringene mine var bra, så har jeg en del igjen før det virkelig flyr, sier han.

Seier til Bardal Anders Bardal var i en klasse for seg da han gikk til topps i plastmesterskapet i hopp i Granåsen lørdag.

Hopperen fra Steinkjer viste internasjonal toppklasse i sine to hopp. Han landet på 139,5 og 138,5 meter, og han var 25,5 poeng foran toeren Tom Hilde. Det til tross for dårlige stilkarakter i det første hoppet. Hilde landet på 131 og 132 meter.

Tredjeplassen gikk til Ole Marius Ingvaldsen fra Steinkjer som hadde 130,5 meter i sine to hopp.

- Ting ser veldig bra ut. Jeg har nok aldri vært i bedre slag på denne tiden av sesongen. Jeg fikk til to bra hopp, og jeg tror resultatet også hadde vært bra om det hadde vært internasjonal deltakelse, sa Bardal.

- Når jeg får til to slike hopp så kan også avstanden ned til annenmann bli så stor som den ble. Dette er uansett et bra tegn for meg, slo Bardal fast.

Anders Bardal har ikke konkurrert på en stund etter at han hadde fikk fri mens de andre norske hopperne avsluttet årets sommer Grand Prix i Østerrike og Tyskland.

Traff ikke helt - Jeg traff ikke helt, men det gjorde Anders. Det er egentlig ikke så langt opp til ham, men når han får til to så gode hopp, så stikker han såpass fra også på resultatlisten, sa Hilde.

Rennet i Granåsen markerte slutten på plasthoppingen for de norske hopperne. Neste renn blir et norgescuprenn på snø før verdenscupåpningen i Klingenthal siste helg i november, men før det er det en storsamling i tyske Oberstdorf.

- Mye er lagt til rette for en artig vinter, og jeg gleder meg, sier Hilde.

Bjørn Einar Romøren gjorde comeback etter ryggoperasjonen i fjor med fjerdeplass i Granåsen i et norgescuprenn fredag kveld. Lørdag endte han på 5.-plassen etter 128,5 og 128 meter. Han var 0,2 poeng bak fjerdeplassen denne gangen.

Isspor Det ble hoppet med isspor i tilløpet under plastmesterskapet.

I kvinneklassen gikk gullet til Maren Lundby fra Kolbu. Etter hopp på 128,5 og 130,5 vant hun med 23,3 poeng foran Helena Olsson Smeby. Smeby som hopper for Byåsen hadde 120,5 og 127,5 meter.

Gyda Enger fra Hernes ble nummer tre i kvinneklassen som bare inneholdt fire hoppere denne gangen.

- Det er artig når det går så bra. Jeg er selvfølgelig mest fornøyd med å vinne, men har også masse å gå på. Jeg var ganske nær at hoppene gikk ti meter lenger. Sånn sett kan jeg ikke være fornøyd, men jeg har aldri vært så bra på denne tiden av året før. Hele laget er også i fin progresjon, og jeg ser fram til vinteren, sier Lundby

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling