VIL IKKE DØMME LANCE: Proffsyklist Samuel Sanchez, tidligere syklist Riccardo Ricco, forretningsmann Donald Trump, fotballspiller Joey Barton og syklist Alex Dowsett antyder alle sammen at de fortsatt ser på Lance Armstrong som en sykkellegende. Foto: NTB Scanpix.
VIL IKKE DØMME LANCE: Proffsyklist Samuel Sanchez, tidligere syklist Riccardo Ricco, forretningsmann Donald Trump, fotballspiller Joey Barton og syklist Alex Dowsett antyder alle sammen at de fortsatt ser på Lance Armstrong som en sykkellegende. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Se hvem som fortsatt hyller Armstrong som en legende

- Sløsing av skattebetalernes penger.

(Dagbladet): Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) kom med bevisene mot Lance Armstrong og hans tidligere lag US Postal i går kveld.

Anklagene er mange, og tidligere lagkamerater kom med detaljerte innrømmelser om dopbruk og hvordan de unngikk kontrollørene.

Mange har uttrykt skuffelse og vanntro etter avsløringene rundt tidenes sykkelkonge - men det er fortsatt enkelte som holder fast ved at Armstrong er en legende i sykkelsporten.

Blant disse er Sky-rytter Alex Dowsett (24) og den dopingdømte syklisten Riccardo Ricco (29).

- Lance Armstrong er en stor mester, skriver Ricco på Twitter.

Ricco selv hadde ikke rent mel i posen og testet positivt på EPO i 2008. Tidligere i år fikk han en dopingutestengelse på til sammen 12 år.

- Kom tilbake etter kreften
Italieneren havnet også i medienes søkelys etter at han angivelig forsøkte å gjennomføre blodoverføring på seg selv, noe som igjen førte til at han i fjor ble lagt inn på sykehus med nyresvikt.

UNDER MASSIVT PRESS: Antidopingbyrået i USA presenterte i går bevisene mot Lance Armstrong. Foto: EPA/FRANCOIS LENOIR / POOL
UNDER MASSIVT PRESS: Antidopingbyrået i USA presenterte i går bevisene mot Lance Armstrong. Foto: EPA/FRANCOIS LENOIR / POOL Vis mer

Sky-rytter Dowsett holder fast ved at Armstrong er en stor profil, selv med alle dopinganklagene rundt seg.

- Han er fortsatt en legende i sporten. Han hadde kreft, og kom tilbake og vant Tour de France, sier Dowsett til BBC, før han modererer seg.

- Likevel ville jeg nok ikke tatt ham i hånda.

- Sløsing av skattepenger
Hele idrettsverden har fått med seg beskyldningene mot Armstrong - og fotballspilleren Joey Barton har også uttalt seg på nettstedet Twitter.

- Jeg forsvarer ikke Lance Armstrongs dopingbruk, men mannen er fortsatt en legende. Dop virket ganske normalt i denne idretten, skriver Barton.

Forretningsmannen Donald Trump har også meninger i saken.

- Jeg vil tro Lance Armstrong sitter i saksa. En brutal rapport. Det er sløsing av skattebetalernes penger å gjøre dette mot en amerikansk helt, skriver Trumph på Twitter.

Euskaltel-rytteren Samuel Sanchez går ikke like langt som de andre i å hylle den gamle sykkelkongen - men vil ikke dømme Armstrong før han er felt i retten.

- Inntil det motsatte er bevist, er han fortsatt uskyldig. Lance har kommet gjennom mange kontroller, og har han aldri testet positivt, sier Sanchez til AP.

Lance Armstrong selv skrev følgende på Twitter etter at antidopingbyrået la fram bevisene:

- Hva jeg gjør i kveld? Henger med familien, uanfektet.