TROR SPANIA VINNER:  Et flertall av de norske landslagsspillerne peker ut England på spørsmål om hvem de tror vil mislykkes med å leve opp til forventningene i EM. Samtidig tror flest at Spania vinner. Foto: SCANPIX
TROR SPANIA VINNER: Et flertall av de norske landslagsspillerne peker ut England på spørsmål om hvem de tror vil mislykkes med å leve opp til forventningene i EM. Samtidig tror flest at Spania vinner. Foto: SCANPIXVis mer

Se hvem som tror Torres blir toppscorer i EM

Vi stilte alle de norske gutta tre spørsmål om mesterskapet.

(Dagbladet): De norske landslagsgutta skal ikke til EM denne gangen, heller, men se på skal de så klart. Vi stilte samtlige i troppen tre spørsmål om forventningene til mesterskapet i Polen og Ukraina.

Enkelt og greit:

1. Hvem vinner?
2. Hvem blir toppscorer?
3. Hvilket lag blir mesterskapets skuffelse?

Tarik Elyounoussi
1. Jeg tror Spania vinner. De spiller den beste fotballen, og har vunnet de to siste mesterskapene. De har erfaringen og de har for gode spillere.
2. Jeg kan ikke si Torres, for jeg tror ikke han kommer til å score så mange, og Villa er ikke med ... Jeg sier Benzema eller Mario Gomez.
3. Det blir som vanlig England, det. De pleier alltid å skuffe.

Ruben Yttergård Jenssen
1. Frankrike. De har hatt et par dårlige mesterskap nå, men de har så mange gode spillere at nå er det tida for dem.
2. Benzema. De kommer lengst, så da vil de også score mange mål.
3. Portugal. De er i en tøff gruppe, og kommer ikke videre.

Alexander Tettey
1. Jeg tror Spania vinner om de spiller som de har gjort de siste to mesterskapene.
2. Kommer Frankrike langt, har Benzema en stor sjanse.
3. En av stormaktene skuffer alltid, forhåpentligvis gjør ikke England det. Jeg klarer ikke peke ut ett land.

Espen Ruud
1. Tyskland. De er gode i mesterskap, og har et enda bedre lag enn de har hatt de siste åra. Mye unge nye spillere som gjør det bra.
2. Siden jeg tror såpass på Tyskland, så går jeg for Mario Gomez.
3. Jeg sier England.

Christian Grindheim
1. Jeg tror Tyskland vinner. De er et maskineri som alltid går langt. Jeg så dem også mot Nederland, og de kjørte fullstendig over dem. Jeg tror på tyskerne.
2. Jeg tror Van Persie.
3. Jeg håper at det ikke er England, men det kan jo bli dem ... Nei, Frankrike går jeg for. De har gjort det dårlig i de forrige mesterskapene, MÅ må de liksom prestere, og det kan ofte bli en byrde.

John Arne Riise
1. Spania.
2. Toppscorer blir den som spiller spiss for Spania, en av dem. Torres? Du skal ikke se bort fra at Torres kan gjøre det, han har hatt en god avslutning på sesongen. Men jeg tror det blir den som spiller på topp for Spania.
3. Nederland kan skuffe litt. De har dominert veldig i gruppespillet og i oppkjøringa, så det blir spennende å se om de klarer å fullføre i sluttspillet.

Brede Hangeland
1. Tyskland, selv om de plutselig roter litt. Det var overraskende med 5-3-tap for Sveits, men jeg tror jeg står på det likevel. Et mesterskapslag, det står nok mellom dem og Spania.
2. Robin van Persie kan fort bli toppscorer om Nederland kommer seg ganske langt. Han er kanskje den mest målfarlige spilleren som skal til EM.
3. Jeg vet i hvert fall at England står lagelig til for hogg hvis det ikke går bra for dem.

Vadim Demidov
1. Jeg tror på Spania
2. Det kan fort bli Ronaldo, hvis han er på topp formmessig
3. England.

Kim André Madsen
1. Nederland. De har ikke nødvendigvis det beste laget, men jeg liker landet og fotballen de spiller. Så det handler litt om hva jeg håper på også. (Så VM-finalen i 2010 ødela ikke noe av inntrykket hos deg?) Nei, det gjorde det ikke. Hvorfor skulle det det?
2. Robin van Persie (Nederland). Det er mange gode spisser, så det er litt tilfeldigheter hvem som blir toppscorer. Det handler vel først og fremst om hvem som kommer langt i EM. Et av de lagene pleier å få toppscoreren.
3. England. Det tror jeg det er mange flere enn meg som tipper som skuffelsen. De har mange gode enkeltspillere, men det er ikke noe godt lag. Derfor har jeg på følelsen at de ikke kommer noe langt.

Lars Christopher Vilsvik
1. Tyskland. Jeg tror Tyskland vinner. Punktum.
2. Miroslav Klose eller Mario Gomez. Det kommer an på hvem av dem som spiller. Jeg håper på Klose. Gomez har også gjort det bra, men Klose er favoritten.
3. England. De  har kanskje lite press på seg, men det vil alltid være noen som forventer noe av dem. De har gode enkeltspillere, men jeg tror de skuffer.

Markus Henriksen
1. Jeg har Spania som favoritt, men de har stort press på seg. Derfor holder jeg en finger på Tyskland og Nederland også.
2. Hvis Tyskland kommer langt, tror jeg Mario Gómez blir toppscorer. Jeg har også tro på at Fernando Torres får et godt EM.
3. Det kan fort bli Portugal.

Tom Høgli
1. Jeg tror Spania. Det er litt kjedelig svar, men jeg tror det. De har de beste spillerne, og det virker som om de tar med seg "Barca-greia" inn i landslaget.
2. Den er verre. Jeg tror på Mario Gomez.
3. Jeg frykter at det blir England, som vanlig. Man har alltid litt forhåpninger til dem, og så går det ikke så bra. Men jeg håper jeg tar feil.

Valon Berisha
1. Jeg tror Spania, men det kan bli tett mellom dem og Nederland. Jeg håper faktisk Nederland greier det, jeg liker måten de spiller på.
2. Det kan godt bli Robin van Persie.
3. Det er vanskelig å si. Men jeg trodde at England skulle være bedre.

Erik Huseklepp
1. Nederland eller Spania. En av de to, tror jeg. Det er to veldig gode lag offensivt, og de var i VM-finalen sist. Jeg tror ikke de har blitt noe svakere.
2. Robin Van Persie, kanskje. Eller Mario Gomez, hvis Tyskland går langt.
3. Det som kan skje er at Portugal eller Danmark overrasker og sender Tyskland eller Nederland ut.

Morten Gamst Pedersen
1. Spania sier seg selv. De er favoritter, men du har utfordrere. Jeg tror Tyskland, Nederland eller Italia blir utfordrere.
2. Jeg tror på van Persie og Gomez.
3. Frankrike, kanskje. De er i en tøff gruppe (England, Ukraina og Sverige).
 
Rune Almenning Jarstein
1. Tror det fort kan bli en overraskelse i finalen. Hvem er vanskelig å si, men jeg tror Kroatia kan gå langt.
2. Jeg tror og håper Fernando Torres får en opptur. Det hadde vært gøy.
3. Jeg tror dessverre det blir England. Jeg har veldig lyst til at Hodgson skal lykkes, men tror ikke de kommer så langt.

Espen Bugge Pettersen
1. Jeg tror og håper at Spania vinner EM.
2. Tyskland er i en tøff gruppe, men jeg tror likevel Mario Gomez kommer til å score flest mål.
3.England. De skal få det tøft.

Daniel Braaten
1. Nederland er solide og revansjesugne.
2. Zlatan Ibrahimovic.
3. Tyskland. Jeg tror det plutselig kan stoppe opp for dette maskineriet.

Mohammed «Moa» Abdellaoue
1. Tyskland eller Spania. Må gå for Spania. De spiller en helt fantastisk fotball.
2. Klaas-Jan Huntelaar.
3. England kommer til å skuffe.

Nils Johan Semb
1. For meg er Tyskland en stor favoritt. Selvfølgelig Spania også, men de har vunnet to mesterskap på rad. Det vil overraske meg veldig om de vinner tre på rad. Det ville vært helt unikt, selv om spanjolene har dominert over tid i både klubb og landslagsfotball.
2. Det er flere toppscorerkandidater. Van Persie er ganske hot. Outsidertipset er Thomas Müller fra Tyskland. Det er litt avhengig av hvilken rolle han får i laget.
3. Skuffelsen kan være at noen av favorittene blir slått ut tidlig. Tyskland og Nederland er i en veldig tøff gruppe. Spania er også er i en tøff gruppe.

Drillo:
- Jeg er ingen spåmann!

Hva tror du? Diskuter i kommentarfeltet under saken.