Se hvorfor Robben ble utvist

Feiret med fansen da Chelsea slo bunnlaget.

(Dagbladet.no) Sunderland - Chelsea 1-2. Kampen ble ikke så lett for Chelsea som de fleste hadde ventet på forhånd.

Sunderland, som er Premier Leagues definitive bunnlag, kjempet godt og tok ledelsen allerede etter ti minutter. Det skjedde etter noen så sjeldent som en stor tabbe av Chelsea- og England-stopper John Terry.

Han headet ballen ut mot sekstenmeteren, hvor Liam Lawrence sto og knallet ballen i mål ned til venstre for Chelsea-keeper Petr Cech.

Utligning

Tjue minutter seinere normaliserte situasjonen seg noe, og det på en særdeles typisk måte: Måltjuv Hernan Crespo dukket opp foran mål og headet ballen i nettet fra kloss hold.

Likevel var det på ingen måte ufortjent at Sunderland holdt topplaget til uavgjort til pause, og hvis de klarer å kjempe videre til slutt, kan kampen få en overraskende utgang.

Tidlig i andre omgang var det derimot Chelsea som kjørte kampen, og Sunderlands mål var flere ganger alvorlig truet.

Utvist for målfeiring
Til slutt gikk det da også galt for de hvit- og rødstripete: I det 70. minutt skjøt Arjen Robben i mål via hodet til en Sunderland-forsvarer.

Deretter hoppet nederlenderen over reklameplakatene og feiret sammen med fansen. Det skulle han aldri ha gjort, for da fikk han sitt andre gule kort, og dermed rødt, for overdreven feiring.

- Med en gangs skjønte jeg ikke at han ble utvist. Det første gule kortet var strengt idømt. Det var hans første takling, sier Chelsea-kaptein John Terry til Sky Sports.

SAMMEN MED SUPPORTERNE: Arjen Robben hoppet over reklameskiltet og kastet seg i armene på jublende supportere. Foto: EPA
SAMMEN MED SUPPORTERNE: Arjen Robben hoppet over reklameskiltet og kastet seg i armene på jublende supportere. Foto: EPA Vis mer

Terry har liten forståelse for det andre gule kortet også.

- Det er ikke noe galt i det å hoppe over reklameskiltene for å feire med fansen. Det er vanskelig for oss å vite hvor mye som skal til for å straffes for overdreven feiring, sier midtstopperen.

Mot slutten presset Sunderland fortsatt på, og Chelsea måtte jobbe hardt for å holde de hardtkjempende dumpekandidatene unna.  

Debatt

Var det riktig av dommeren å sende Arjen Robben i dusjen?

NÅDELØS: Chris Foy ga Robben gult kort nummer to, og dermed ble det en tidlig dusj på kantspilleren.
HOPPENDE GLAD: Dommeren likte ikke at Robben feiret med fansen.