Se, Jacobsen på elsykkel. Nektes å kjøre bil i et halvt år

- Det føles litt strengt.

PÅ ELSYKKEL: Anders Jacobsen kjørte for fort på Hadelandsveien utenfor Hønefoss sentrum. Politiet stoppet ham. Først i slutten av februar får han førerkortet tilbake. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PÅ ELSYKKEL: Anders Jacobsen kjørte for fort på Hadelandsveien utenfor Hønefoss sentrum. Politiet stoppet ham. Først i slutten av februar får han førerkortet tilbake. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

HØNEFOSS (Dagbladet): Her er Anders Jacobsen (29) tilbake på veistrekningen der han mistet lappen for én måned siden. Denne gangen på elsykkel.

Skihopperen kjørte i 64 kilometer i timen i 50-sonen. Dermed samlet det seg opp for mange prikker på førerkortet. Først etter seks måneder - i slutten av februar - kan han kjøre igjen.

- Det føles litt strengt, det gjør det, sier Jacobsen, som ser på muligheten for å få kortet ned på tida.  

For en topphopper som ofte er på farten, og har to små barn, skaper situasjonen utfordringer. Her forteller den tidligere hoppukevinneren hva som skjedde lørdag 23. august, utenfor Hønefoss sentrum:

Skulle trene - Jeg var på vei til Elexia for å trene. Seinere på dagen var jeg i invitert i bryllup, så jeg måtte være på treningssenteret klokka 09.00. Men jeg kom aldri så langt.

Han fortsetter:

- Plutselig ble jeg stoppet, uten at jeg skjønte hvorfor. Jeg fikk høre at jeg hadde kjørt i 64 kilometer i timen i 50-sonen. Jeg tenkte: «Æsj, så kjedelig.» Så oppdaget politimannen at jeg hadde seks prikker fra før. «Nå får du to til. Jeg må ta fra deg lappen«», sa han. Dermed ble det joggetur på meg den dagen.

- Aldri gris Jacobsen innrømmer at han kan være fartsglad.

- Men jeg kjører aldri gris. Det har samlet seg prikker over tid. Du kan sitte i din egen verden, og så går det litt for fort. Jeg kan bare takke meg selv.

Jacobsen låner elsykkel av en kompis. I tillegg blir det mye kollektivtransport.

KJEDELIG SITUASJON:  Anders Jacobsen er blitt godt kjent med bussholdeplassene rundt Hønefoss den siste måneden. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KJEDELIG SITUASJON: Anders Jacobsen er blitt godt kjent med bussholdeplassene rundt Hønefoss den siste måneden. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Heldigvis har fruen permisjon og kan kjøre. Ellers hadde det ikke gått. Jeg får også hjelp av pappa og noen kamerater, sier Jacobsen, som får mange kommentarer.

Gode hopp - Denne byen er ikke stor. Jeg fikk også printet ansiktet over hele førstesida på Ringerikes Blad. Noen kjenner seg igjen, mens andre mener jeg burde lært etter de første prikkene, sier han.

Jacobsen mener likevel at det inntrufne ikke rammer forberedelsene til sesongen. På grunn av en operasjon i kneet hadde han et problematisk OL-år. Før sommeren gikk han gjennom en ny operasjon. Nå føler han seg frisk og kampklar.

- Fysisk har jeg ingenting å klage over. Jeg har fått gjort 63 skihopp i sommer. Og det har vært ganske gode hopp, sier Jacobsen.

• Hoppuka og VM i Falun er sesongens mål.

I FULLT DRIV:  Anders Jacobsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
I FULLT DRIV: Anders Jacobsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer