Se jenta som får Northug til å framstå som pusekatt

FIS-juryen gjorde ingenting etter utrolig sperring. Da grep arrangøren inn selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Petter Northug gikk sikk-sakk opp en motbakke i Tour de Ski for å holde Dario Cologna og Marcus Hellner bak seg, ble han fratatt 15 sekunder av FIS-juryen etterpå.

En annen FIS-jury foretok seg utrolig nok ingenting da den svenske langløpsjenta Sandra Hansson under søndagens König Ludwig Lauf, som er et langløp over 42 kilometer, brukte alle tjuvtriks i boka for å holde rivalen Seraina Boner bak seg de siste kilometerne av løpet.

Hansson beyttet seg av en sperretaktikk vi sjelden ser maken til på dette nivået, hvor hun ustanselig byttet spor, dyttet og tråkket på skiene til Boner, som febrilsk forsøkte å ta seg forbi.

På de siste 500 meterne greide Hansson å få noen meters luke, og avgjorde det hele til sin fordel.

Løpet inngår både i Det internasjonale langdistansemesterskapet Ski Classics (består av Jizerská Padesátka, Marcialonga, König Ludwig Lauf, Vasaloppet, Birkebeinerrennet og Norefjellrennet) og i FIS' maratoncup -altså to atskilte konkurranser.

FIS-juryen i König Ludwig Lauf valgte å se bort fra Hanssons åpenlyse blokkering. Da grep Ski Classics-sjefene inn og fratok svensken 30 av de 100 poengene hun fikk for seieren. Dermed mistet hun ledelsen i sammendraget til nettopp Boner, som ble stående med 80 poeng for sin annenplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer