Se landslagskeeperen fomle ballen i eget mål

Espen Bugge Pettersen med utrolig tabbe mot Lillestrøm.

MOLDE (Dagbladet): Molde - Lillestrøm 3-2.

Espen Bugge Pettersen opplevde en keepers verste mareritt da han fomlet ballen i eget mål på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

I det 42. minutt sendte Lillestrøm et innlegg inn i Moldes sekstenmeter som nyinnkjøpte Even Hovland headet rett opp i luften. Ballen havnet på hodet til Molde-back Martin Linnes som avklarte ballen rett til kanarifuglenes Palmi Rafn Palmason. Islendingen brassesparket ballen midt på Espen Bugge Pettersen, som på merkelig vis fomlet ballen i eget mål.

TV-bildene viste at landslagets assistenttrener Ola By Rise var kjapt oppe med skriveblokka og noterte ned flittig hva han hadde sett  av landslagskeeperens opptreden i situasjonen.

Landslagskeeperen pustet lettet ut over at tabben ikke fikk avgjørende betydning for kampresultatet. To mål av innbytterne Mattias Moström og Daniel Chima Chukwu i de siste fem minuttene av oppgjøret sørget for det.

- Det var godt at vi viste en slik styrke som vi gjør i de siste ti minuttene. Det var selvfølgelig en stor feil av meg, men det er slikt som kan skje i løpet av en kamp, sier Bugge Pettersen.

Ole Gunnar Solskjær ville ikke laste sin landslagskeeper og fokuserte heller på de positive bidragene til Bugge Pettersen i løpet av kampen.

- Alle kan gjøre feil. Espen Bugge Pettersen holdt oss inne i kampen med minst to kjemperedninger. Bortsett fra én pasning og et halvt sekund med dårlig konsentrasjon, spilte han en kjempekamp. Han kommer ikke til å gjøre disse feilene flere ganger, sier Solskjær.