Se Messi drible vekk hele Atletico-forsvaret

Scoret hat trick da Barcelona knuste Atletico.

(Dagbladet): • Barcelona - Atletico Madrid 2-0 (til pause)

Lionel Messi var i det umulige hjørnet, og scoret tre mål da Barcelona slo Atletico Madrid i kveld. Katelanerne leder nå La Liga med ti poeng til Real Madrid som har en en kamp til gode. 

- Jeg er veldig fornøyd. Det er alltid vanskelig å møte Atletico. Madrid vil fortsatte å jage oss, så vi må bare fortsette å vinne, sier Messi etter kampen.

Argentineren har med det gått forbi Cristiano Ronaldo på toppscorerlisten i La Liga, og det med to kamper mindre spilt enn Real Madrids portugiser som møter Vadim Demidovs Real Sociedad i morgen.

- Han er den beste spilleren i verden. Gutten har ingen grenser, sier Xavi Hernandez etter kampen.

• Les også: Hvem er best av Messi og Ronaldo?

Atletico Madrid skapte lite i den første omgangen, men kom bedre med etter pause. Felipe var nære scoring etter 53. minutter, men Gerard Pique avverget på streken for hjemmelaget.

Også Kun Aguero var nære scoring etter en corner, men ble hindret av Victor Valdes.

Etter en god Atletico-periode var Messi frempå igjen tyve minutter før slutt. Messi vant en hodeduell(!), men hodestøtet ble glimrende reddet av Davide de Gea.

Messi skulle likevel få sitt hat trick da han ti minutter før slutt prikket ballen over linja etter at De Gea reddet forsøket til David Villa.

Messis sjette hat trick i La Liga.

Etter kveldens tre scoringer har Messi nå scoret 40 mål i alle turneringer, noe som er mer enn hva for eksempel Valencia (på fjerdeplass i La Liga) har klart å score totalt i serien denne sesongen.

I fjor scoret den lille argentineren 47 mål i alle turneringer, noe som da var klubbrekord. 23-åringen har med det «bare» syv mål opp til en ny rekord.

Etter kveldens seier er Barcelona det første laget i La Liga som vinner 16 seriekamper på rad.