Se Messi score to mot tabelltoer Atletico

Barcelona økte forspranget i La Liga.

• Barcelona - Atletico Madrid 4-1

(Dagbladet): Det var duket for toppkamp i La Liga da serietoer Atletico Madrid gjestet Barcelona på Camp Nou. Ekstra spenning var det knyttet til duellen mellom superspissene Lionel Messi og bortelagets Rademel Falcao.

Real Madrid rotet vekk seieren mot Espanyol tidligere i kveld, og både Barcelona og Atletico Madrid kunne benytte muligheten til å dra ytterligere i fra Jose Mourinhos menn.

Og det var Barcelona og Messi som viste styrke når det gjaldt som mest.

Hjemmelaget vant 4-1 og Messi scoret to av målene. Dette er åttende kamp på rad, seks i serien og to i cupen, at Messi scorer to mål.

- Messi var nesten usynlig i starten av kampen, men plutselig slår han til. Ingen scorer slike mål som Messi, sier CMore-ekspert Petter Veland i kanalens fotballstudio.

HELT IGJEN: Barcelonas Lionel Messi scoret to mål da Atletico Madrid ble slått 4-1. Foto:   AFP PHOTO / LLUIS GENE
HELT IGJEN: Barcelonas Lionel Messi scoret to mål da Atletico Madrid ble slått 4-1. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer

Det vakreste målet sto derimot Barcelonas Adriano for i første omgang. På elegant vis skrudde han ballen i krysset fra rundt 18 meter.

Real Madrid klarte bare 2-2 mot Espanyol, og Mourinho var skuffet etter kampen.

- Nå er ligaen blitt umulig for oss, sa Mourinho ifølge NTB. - Det er første gang jeg har vært i en slik situasjon, hvor laget mitt er langt fra målene sine. Men jeg vil ikke lage noe drama ut av det. Jeg ser det som enda en fase i livet mitt.
Falcao-mål
Atletico Madrid startet best - og Falcao hadde en kjempesjanse til å sende gjestene i ledelsen etter åtte minutter. Spissen fikk hodet på ballen og headet i stolpen fra rundt 10 meter.

Men det skulle komme mer fra spissen.

Etter 31 minutter ble Falcao spilt fri, og han løp fra Sergio Busquets. Alene med keeper Victor Valdes var goalgetteren iskald og chippet ballen i mål til 0-1.

Bare fem minutter senere svarte hjemmelaget, og høyreback Adriano scoret på fantastisk vis da han skrudde ballen i vinkelen fra rundt 18 meter.

Rett før pause snudde Barcelona og Busquets kampen, da spanjolen banket ballen opp i nettaket fra seks-sju meter til 2-1.

Messi-show
Lionel Messi og Falcao kjemper om toppscorertittelen i Spania, og Barcelona-juvelen ville ikke være noe dårligere enn spissrivalen.

Tolv minutter ut i 2. omgang la Messi på til 3-1 til Barcelona etter et skudd fra 18 meter som snek seg i mål langs bakken.

Dette var Messis 24 seriemål denne sesongen - og det skulle komme mer.

To minutter før slutt la Messi på til 4-1 til Barcelona, og sørget for at Barcelona leder serien med ni poeng ned til nettopp Atletico Madrid. Barcelona har 13 poeng ned til Real Madrid på tredjeplass.

Etter kveldens kamp har Messi 90 mål i 2012.